Uncategorized

Det kommende år på aktiemarkedet

Året startede meget flot på det danske aktiemarked med stigninger over hele linien. Dette på trods af at der var lukket i såvel England som USA. Den gode stemning fortsatte i dag tirsdag. Genmab fortsatte de gode takter og steg 1%, mens Nordea steg 1,5% til godt 80.

Markedet som helhed tabte dog noget af pusten over middag. Stigningerne blev reduceret i Tyskland og USA på grund af vigende oliepriser. Dow Jones blev afvist ved 20000. Vi skal have et klart gennembrud, før der er løfter om større stigninger i løbet af januar.

Glæde over stigningerne

Jeg holder aktierne, til der er klare indikationer om retningen i det kommende år. Indtil da glæder mig over stigningerne i Novo, Genmab og Nordea. Vi skal dog holde et vågent øje med Novo. Vær klar til at gå ud af aktien, såfremt den falder tilbage. Flere amerikanske banker og fonde er fortsat nervøse for Novo, både på grund af det kommende prispres på insulin, men også på baggrund af konkurrencen fra konkurenterne.

Det kommende år 2017

Hvad bringer 2017?

Selvom mange analytikere allerede er fremme med prognoser for det kommende år, er det efter min opfattelse for tidligt. Ikke destromindre vil jeg i det følgende omtale nogle af de indikatorer, der gennem mange år har givet en ide om det kommende år på aktiemarkedet på bagrund af udviklingen tidligt i året.

Det har vist sig at hvis aktiemarkedet ligger højere i begyndelsen af februar end 31 december foregående år, vil året byde på gode stigninger. Der er nu lidt, der tyder på, det vil blive tilfældet i år.

Gode Nøgletal

De nøgletal vi indtil nu har modtaget giver en klar indikation af, at økonomien i såvel den vestlige verden som Asien er i fremdrift. Hertil kommer at stigningerne i USA, der fulgte efter præsidentvalget synes at fortsætte.

Den stigende rente er teoretisk set ikke et plus for markedet, men når vi kommer fra så lave niveauer, som det er tilfældet, betyder det faktisk en stærk forbedring af indtjeningmulighederne for bank sektoren. Her har vi da også allerede set en markant positiv udvikling.

Håb om godt aktieår i 2017

Jeg vover mig derfor ud i at forudsige, der er håb om et godt aktieår i 2017. Der er dog nogle forbehold. Først og fremmest er det vigtigt hvad den nye præsident foretager sig. Indleder han en større handelskrig med told murer? Det vil ikke være positivt. Omvendt er hans ideer om, at øge væksten i den amerikanske økonomi og dermed økonomien i hele verden gode for aktierne.

Det bliver en meget spændende januar måned, der vil afklare mange af spørgmålene i ovenstående. Følg med her på siden, og få svar på spørgsmålene.

2 thoughts on “Det kommende år på aktiemarkedet

Lukket for kommentarer.