Aktiemarkedet

Aktiemarkederne i 2019

Der er efterhånden her på siden opstået en tradition for, at jeg ved nytår giver mit bud på udviklingen på aktiemarkederne i det kommende år. Artiklerne om henholdsvis 2017 og 2018 har efterfølgende vist sig at have ramt temmelig præcist, hvilket naturligvis giver mig mod på at prøve igen med aktiemarkederne i 2019.

Såvel internationalt som herhjemme har 2018 været et år hårdt år for aktionærerne. I Danmark sluttede C26 indekset med et fald på knap 14%. Vi skal helt tilbage til katastrofeåret 2008 for at finde et større fald.

I mit indlæg om aktieåret 2018 fra 31. december 2017 gav jeg udtryk for, at jeg mener de danske aktier er for dyre i forhold til virksomhedernes indtjening. Sidste års store fald har naturligvis rettet noget op på dette forhold, men jeg mener desværre ikke, at nedturen er forbi endnu.

Stigninger på aktiemarkederne i begyndelsen af 2019

Det betyder dog ikke, at vi vil komme til at se fortsatte fald på aktiemarkederne verden over i begyndelsen af 2019. Faktisk tror jeg, januar og februar vil byde på stigninger i aktierne som reaktion ovenpå den usædvanligt negative december, hvor det traditionelle julerally helt udeblev.

Først mellem jul og nytår så vi kraftige stigninger, der ganske vist blev efterfulgt af nye fald. Det tegner et billed af en bundformation på både det amerikanske og tyske marked, der kan give afsæt for en pæn opgang i starten af det nye år. Jeg tror, det danske marked vil udføre en korrektion i opadgående retning på omkring 7%.

Det giver gode muligheder for en fortjeneste for de investorer, der arbejder på den korte bane. Man skal blot huske at komme ud i tide ved på forhånd at indsætte en salgsordre. Det skal man, fordi opgangen vil slutte lige så brat, som den begyndte.

I det tidlige forår tror jeg desværre, vi igen vil se aktierne falde voldsomt tilbage. Afhængigt af hvordan den geopolitiske situation udvikler sig, kan denne process blive forsinket noget. Jeg er dog ikke i tvivl om, at 2019 som helhed ikke vil blive et år, hvor aktierne slutter højere end de startede året.

3 thoughts on “Aktiemarkederne i 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *