Uncategorized

Præsidentvalget styrer aktierne

Præsidentvalget
Præsidentvalget er i fokus i den kommende uge

Markederne har indfriet forventningerne i mit seneste indlæg og er faldet ugen igennem. Det danske C20 cap er faldet voldsomt efter gennembruddet af 1000, og lukkede fredag eftermiddag i 956.

Præsidentvalget det store emne

Det amerikanske præsidentvalg er naturligvis det helt store emne i den kommende uge. Den amerikanske økonom David Stockmann udtaler til flere medier, at uanset om Clinton eller Trump vinder, vil vi se et fald på 25 % i de amerikanske aktier. Hans konklusion er: Sælg alt!

Så langt vil jeg nu ikke gå, men som de læsere, der har fulgt mig gennem de seneste måneder, vil vide, har jeg kontinuerligt anbefalet at reducerer kraftigt i porteføljen. Jeg vil fortsat reducerer i aktiebeholdningen, når der viser sig muligheder for at komme ud på attraktive niveauer som eksempelvis i Genmab efter regnskabsmeddelelsen onsdag i sidste uge, hvor aktien steg 10%, den er dog efterfølgende faldet tilbage igen.

Markedets rytme

Når markedet er nedadgående som i øjeblikket, er det ikke sådan, at det falder hver dag. Rytmen er typisk 4 til 7 dage ned efterfulgt af 1 til 4 dages opgang. Der kan også forekomme en uge med direkte opsving, før markedet falder igen. Det er vigtigt, man ikke lader sig foranledige til at tro, at faldet er overstået på bagrund af et sådant opsving.

Faldet er først forbi, når de stærke aktører vender tilbage som opkøbere. Hermed mener jeg de store investmentbanker og hedgefonde. Det vil typisk kunne ses ved en akkumulations fase, altså en sidelæns bevægelse i grafen for indeks, samt en stigende omsætning.
Men pas på! Der vil komme falske udbrud opad, hvorefter markedet falder igen. Følg med her på siden, hvor jeg vil forsøge at guide dig gennem stormen.

Præsidentvalget i USA. Det vigtige kryds.
Nu sætter amerikanerne kryds ved den næste præsident

Voldsom uro i markedet omkring Præsidentvalget

Når resultatet af præsidentvalget foreligger tidligt onsdag morgen dansk tid, vil der utvivlsomt komme voldsomme bevægelser. Først og fremmest i det amerikanske marked, men der er ingen tvivl om, at bølgerne vil brede sig til resten af verden og i særdeleshed til Europa.

Præsidentvalget har efterhånden udviklet sig til et dødt løb mellem de to kandidater, så det er meget svært at komme med et kvalificeret gæt på udfaldet. Uanset hvem der vinder, vil vi se kraftige udsving efterfulgt af lige så store udsving i den modsatte retning. Det var det mønster, vi også så efter BREXIT afstemningen i England.

Først et par dage efter afgørelsen vil resultatet være fordøjet og analyseret af markedsdeltagere og politiske kommentatorer. Dette vil få markedet ind i en mere klar trend, og den vil formentlig blive nedadgående.

Jeg vil på baggrund af ovenstående fraråde at købe eller sælge aktier lige før eller kort efter præsidentvalget, medmindre man er en meget erfaren trader eller spekulant.

One thought on “Præsidentvalget styrer aktierne

Lukket for kommentarer.