Uncategorized

Brydes modstanden opad i c20 cap?

Endnu en flot uge på aktiemarkedet sluttede med et forsøg fra Dow Jones på gennembrud af 20000. Dette blev desværre som ventet afvist. Det er et meget stærkt punkt, det bliver svært at komme igennem. Det er dog en nødvendighed, for at vi kan forvente fortsatte stigninger.

Det kræver arbejde at analyserer om modstanden brydes.

Jeg tror, den kommende uge vil byde på et mindre tilbagefald i størrelsesordenen 3 til 4 % på det danske marked. En af grundene hertil er, at det danske C20 Cap indeks står overfor stærk modstand på 1050. Indekset er blevet afvist flere gange på dette niveau gennem de seneste 6 måneder. Herudover har elite indekset været i konstant opgang siden midten af november. Alene af den grund må vi forvente en modreaktion.

Markedet vil igen forsøge at stige

Efter ovennævne fald vil markedet igen forsøge at bryde igennem på såvel Dow Jones som C20 Cap, og denne gang lykkes det måske. Så hold krudtet tørt indtil da!

Genmab stort potentiale når 1300 brydes

Genmab har som nævnt et stort opgangs potentiale, såfremt den lukker over 1300. Det var tæt på fredag, og hvis den bryder igennem, er det som omtalt i et tidligere indlæg om Genmab et meget stærkt købssignal. Der er kommet mange stærke nyheder fra Genmab i den seneste tid, men de er alle baseret på udviklingen af Darzalex. Jeg savner lidt nyheder om andre stoffer i kliniske forsøg. Disse ville medvirke til at retfærdiggøre store stigninger i aktien.

Novo Holder fortsat opgangen, men vær på vagt!

Novo Nordisk holder fortsat niveauet efter den sidste stigning ovenpå det meget voldsomme fald. Dette på trods af lavere rating fra flere store internationale banker, der har sat Novo på salgslisten. Vi skal som sagt holde godt øje med aktien, og viger den tilbage, må vi accepterer udløsning af Stop Loss, der skal ligge tæt på den nuværende pris.

Jeg tror fortsat på fremgang i banksektoren på den lange bane. Vort køb af Nordea skal nok bære frugt, selvom aktien faldt lidt tilbage sidst på ugen.

Tryg en spændende aktie

En anden finansiel aktie udenfor C20 Cap, der kan blive interessant i nærmeste fremtid er Tryg. Efter en stor opgang i efteråret faldt aktien lidt tilbage. Stormen i forrige uge har nok ikke gjort det lettere. Alligevel tror jeg Tryg har en solid stigning til gode. Når det danske aktiemarked er tilbage i optrend, efter den korrektion jeg forudser, er den bestemt kandidat til køb. Jeg vil dog meget gerne se en lukning over 135, før jeg køber aktien.