Uncategorized

Aktiemarkedet på vej op igen?

Aktiemarkedet i Danmark har i de seneste dage bevæget sig opad og slutter ugen med en flot stigning. Der er hermed kommet mere konsensus med markederne i Europa og ikke mindst USA, der har været i en kontinuerlig stigning siden præsidentvalget den 8. november.

Der handler aktier på børsen
Aktie handel

Er retningen vendt?

Spørgsmålet er, om trenden for de danske aktier er vendt, eller der blot er tale om en opadgående korrektion i et nedadgående marked.

Såfremt C20 Cap bryder op igennem 1000, er der gode muligheder for videregående opgang. Ugen slutter meget flot med en stigning på 1,7 % på dagen, 2,7% på ugen og C 20 Cap i 982.

Flot stigning i Novo Nordisk

Min anbefalling af Novo Nordisk i sidste uge er blevet mere end indfriet, da aktien i skrivende stund er på 254. Ligeledes er Genmab igen på vej op. Den trofaste læser vil være opmærksom på, at jeg forudsagde et fald efter den sidste stigning, og at Genmab vil komme til at kæmpe hårdt for at komme igennem 1300. Men som jeg gav udtryk for i mit sidste indlæg om Genmab, bryder den 1300, er der fri bane opad. Mit langsigtede mål er, som tidligere nævnt, 2000 indenfor 2 år.

Aktiemarkedet i København foregik i Børsbygningen
Børsbygningen var før i tiden hovedsæde for aktiemarkedet

Aktiemarkedet vil møde modstand

Jeg tror ikke, den nuværende opgang i det danske aktiemarked vil føre til et gennembrud af 1000 i indekset. Min forventning er, at det vil blive afvist i første omgang.

Efter den modreaktion jeg forventer i den kommende uge, bliver det spændende at se, om aktiemarkedet igen kører nord på og gennembryder 1000. Gør det det, er det tid at gå på indkøb for at få del i det traditionelle “Christmas Rally”.

Brydes 1000 skal vi på Juleindkøb

Men VENT vi skal lige se det ske, før vi agerer. Som nævnt i ovenstående skal vi se et opadgående brud på 1000 i C 20 Cap, før vi har en bekræftet opgang.

Såfremt vi får dette brud, skal der købes ind i Nordea, Tryg og Novo Nordisk. Som tidligere nævnt skal der købes kraftigt ind i Genmab, såfremt den bryder op gennem 1300.