Selskaber

Genmab overrasker positivt

Så fik vi regnskabet fra Genmab. Der var som ventet ikke de store overraskelser i selve regnskabet for 2018, da tallene for salget af Darzalex allerede var kendt fra Janssen som Genmab samarbejder med.

Til gengæld kom der store nyheder i form af ledelsens forventninger til 2019 og de kommende år. CEO og den absolutte frontfigur i Genmab Jan van de Winkel udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet, at han forventer, at salget af Darzalex vil komme til at overstige 3 milliarder dollars i 2019.

Det vil udløse hele to milepæls betalinger på tilsammen næsten en milliard danske kroner. Der er således tale om en betydelig stigning i indtjeningen for Genmab, såfremt ledelsens forventninger indfries. Det plejer de at blive, da Genmab er kendt for sine konservative prognoser. Det startede da Jan van de Winkel overtog kaptajn stolen for snart mange år siden.

Genmab har en flot pipeline

Investorerne i Genmab er glade

Det får naturligvis investorer og analytikere til at klappe i hænderne. Hvad de derimod er noget mere skeptiske overfor, er de kraftigt stigende omkostninger i biotekflagskibet. Der har ligeledes været en kraftig stigning i antallet af medarbejdere i Genmab i de senere år.

Det mener jeg nu ikke, man bør være bekymret over. Ledelsen i virksomheden er kendt for deres sparsommelighed. Når omkostninger stiger, er det ikke udtryk for ødselhed men derimod velkalkulerede  dispositioner til styrkelsen af den fremtidige pipeline. Pipelinen af nye produkter er så uendelig vigtig for alle medicinal virksomheder.

Den nye intravenøse behandling med DarzalexDer er bestemt også behov for en stærk pipeline, idet Genmab i øjeblikket kun har 2 produkter på markedet nemlig guldægget Darzalex og deres første lægemiddel Arzerra. I vore dage, hvor kopimedicin er en voldsom trussel mod indtjeningen på længere sigt, er det også værd at bemærke, at patenterne på ovennævnte lægemidler udløber midt i næste årti. Det skal dog for fuldstædighedens skyld tilføjes, at Darzales får sit patent forlænget med adskillige år, såfremt den nye version, der kræver kortere tid for hver behandling, bliver godkendt.

Genmab investerer i fremtiden

Derfor er det vigtigt og rigtigt, at Genmab er så fokuseret på at investere og rekruttere de nødvendige medarbejdere med henblik på at udvikle nye lægemidler. Samtidig skal man huske på at pengetanken bugner hos virksomheden. Hele 6,1 milliard er der i kassen. Det er nok til dels affødt af, at Genmab var i meget store likviditets vanskeligheder, da Jan van de Winkel trådte til som CEO i 2010. Det, ønsker den dygtige hollænder, ikke skal ske igen.

Et af de nye produkter fra Genmab der vækker store forhåbninger blandt samarbejdspartnere og markedsdeltagere er Enapotamab Vedotin. Lægemidlet til behandling af solide tumorer er i et fase 1/2 studie, og der ventes de første resultater herfra i sidst på året. Det betyder, at det med lidt held kan komme i handlen i løbet af de kommende år.

Genmab investerer i forskningDisse positive fremtidsudsigter for Genmab har da også fået den amerikanske investeringsbank Jefferies til at gentage deres kursmål på 1700. Vi, der har aktien, kan glæde os over dette, men jeg vil ikke opfordre nye investorer til at købe ind i Genmab lige nu.

Køb ikke aktien endnu

Selvom jeg spår biotekvirksomheden en gylden fremtid, er der flere årsager til, at jeg ikke mener, man skal forøge sin position eller etablerer en ny netop nu. For det første har alle de positive nyheder i forbindelse med regnskabsaflæggelsen i sidste uge sendt Genmab aktien op med næsten 10%.

Derfor er aktien netop nu en anelse overkøbt, hvilket kan betyde at den på kort sigt vil korrigere ned. For det andet nærmer aktien sig den meget stærke modstand på 1150. Bliver modstanden brudt i opadgående retning under solid omsætning, er det en helt anden historie, men lad det nu ske først

Udviklingen på aktiemarkedet

Hertil kommer den generelle udvikling i det danske og internationale aktiemarked. Jeg har siden årsskiftet i flere indlæg givet udtryk for, at markedet vil stige i året første vintermåneder. Samtidig har jeg advaret om, at opgangen vil slutte med forårets komme. Det kan selvfølgelig sagtens vare en måned endnu. Ikke mindst efter at Trump tilsyneladende er blevet lidt mildere stemt overfor Kina, og nu endnu engang har flyttet deadlinen for yderligere toldbarierer.

Når påsken kommer, tror jeg til gengæld at opgangen er slut, og vi skal en længere tur sydpå. I et sådant scenario ville det være ærgerligt netop at have anskaffet sig en ordentlig portion Genmab aktier. Husk dog venligst på at aktieanalyse er en dynamisk disciplin. Hvis Genmab aktien mod min forventning går gennem 1150 og derefter 1200 som en varm kniv i smør, ja så har vi et helt andet scenario. Følg derfor med her på siden.

5 thoughts on “Genmab overrasker positivt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *