Selskaber

Genmab Crasher

Den helt store begivenhed i denne uge er desværre negativ. Genmab Crasher! Aktien, der ellers var begyndt at få luft under vingerne, oplevede det værste crash i otte år. Det voldsomme fald kom efter biotekvirksomheden lørdag annoncerede, de ville stoppe forsøg med Darzalex i kombination med Roches lungekræftmiddel Tecentriq.

Mandag morgen tog det danske aktiemarked så fat, og sendte aktien ned med hele 25% i løbet af et øjeblik. Det virker helt urimeligt og ganske ude af proportioner. Der er tale om forsøg i en relativt tidlig fase. Det er naturligvis klart, at såfremt det havde vist sig, at Darzalex med succes også kunne anvendes mod faste tumorer, ville det være en kraftig kurstrigger.

Det lykkedes så tilsyneladende ikke, men sådan er vilkårerne i biotek. Man starter 20 forsøg, og bare et lykkes, er der tale om succes. Jeg er helt opmærksom på, at nogle analytikere allerede havde indregnet i deres kursmål at forsøgene ville lykkes.

Den fremtidige værdig af denne inddiskontering var dog kun på 7% af kursen, så et fald på 25 procent giver ingen mening. Men sådan kan aktiemarkedet også være. Hvad værre er, så brød Genmab i faldet den teknisk og psykologiske meget stærke modstand på 1000.

Det betyder, at vi må afvente et nyt købssignal, før vi køber Genmab aktien igen, på trods af at den virker meget oversolgt på det nuværende niveau.

Det Danske aktiemarked har været negativt i maj

Det danske aktiemarked har desværre levet op til ordsproget “sell in may and stay away”. Efter nogle få positive dage i begyndelsen af måneden har det danske C25 indeks sat sig med mere end 5 procent.

Såfremt vi skal have tro på aktiemarkederne i såvel Danmark som udlandet, skal vi se en positiv opadgående trend i alle de markante indeks. Den er svær at få øje på i skrivende stund.

Både det tyske Dax og de amerikanske indeks viste pludselig salgssignaler, efter de ellers havde sendt signaler om kommende opgang. Vi afventer derfor klare signaler fra både Europa og USA, men lige nu ser det lidt mørkt ud.