Makro økonomi

Trump forårsager uro. “Sell in May and stay away”?

Onsdag i sidste uge efter børsens lukning fik vi regnskab fra Genmab. Regnskabet bragte som forventet ingen overraskelser. Salgstallene for Darzalex var kendt i forvejen, da de var offentliggjort tidligere fra Genmabs samarbejdspartner Janssen.

Regnskab fra Genmab

Aktien steg onsdag med godt 4 % op til offentliggørelsen af regnskabet, måske fordi nogle markedsdeltagere havde håbet på endnu en opjustering af forventningerne til året som helhed. Denne kom ikke, og aktien tabte det vundne terræn igen torsdag med et fald på 3 %.

I indeværende uge er Genmab igen steget lidt, og de, der ikke blev stoppet ud ved det sidste store fald, kan glæde sig. Vi andre bør begynde at tænke på at komme ind i aktien igen. Et brud opad gennem 1430 vil indikerer at optrenden er tilbage. Men husk det generelle marked skal være med os.

Trump uro udløser fald

I øjeblikket ser vi fald over hele linien på børserne verden over. Det skyldes primært den uro, der er foranlediget af Trump. Fyringen af FBI chefen James Corney og forlydender om, at Trump rådgiveren Michael Flynn har givet fortrolige oplysninger til Rusland, har rystet den finansielle verden.

Sell in may and stay away?

De voldsomme fald i særdeleshed på Wall Street, som vi har set de sidste par dage, er de største siden BREXIT. Det kan være starten på en større korrektion. Der er tradition for fald på aktiemarkederne i maj måned heraf ordsproget: “Sell in may and stay away”.

Så galt behøver det ikke gå. Såfremt Trump får styr på anklagerne, og situationen i Nord Korea afdæmpes kan vi få en blød landing. Men køb ikke flere aktier før markedet igen peger opad.

Novo igen i fokus

Hvis og når det gør det, er en anden aktie i fokus Novo Nordisk. Som nævnt i et tidligere indlæg er aktien igen gået i køb efter det flotte kvartalsregnskab. I dette tilfælde gælder desværre også at aktiemarkedet igen skal køre nordpå før man skal agere.

Hold øje med Pandora

Pandora aktien har været gennem en voldsom rutsjetur i det seneste år. Nedturen er i den seneste tid blevet forstærket af bekymring om udviklingen af salget på det vigtige amerikanske marked. I modsætning til medicin har modevarer altid en risiko for, at kunderne mister interessen og retter blikket mod andre produkter.

Hold øje med Pandora. Der kan vise sig interessante købsmuligheder hvis vinden vender, men for dem der har aktien nu, vil jeg anbefale en reduktion.