Selskaber

Pandora retter sig. Er bunden nået?

Pandora aktien retter sig i skrivende stund her tirsdag middag efter nogle turbulente dage. De kom efter at flere Pandora forhandlere i USA afleverede skuffende resultater i deres seneste kvartalsregnskaber.

Pandora har været i et uafbrudt fald siden årsskiftet, men retter sig i dag med en stigning på 2 % til 612. Der skal dog meget mere til for, at aktien bliver købs aktuel.

Udover udfordringer med salget på det vigtige amerikanske marked er der et andet og anderledes pres på aktien.

Hedgefonde sælger Pandora aktier

Flere store hedgefonde har nemlig fået interesse for at “sælge aktien short”. Det betyder, at man spekulerer i et fald ved at sælge lånte aktier, som man så håber på at kunne købe tilbage billigere på et senere tidspunkt.

Hedgefonde adskiller sig fra almindelige investeringsforeninger ved, at de også kan vælge at spekulere i fald i enkelte aktier eller i markedet generelt. Hedgefonde er blevet meget populære ikke mindst i USA og England.

Hedgefonde gør det ofte bedre

Flere af de bedste hedgefonde har gjort det langt bedre en almindelige investeringforeninger. For fuldstændigheden skyld skal det dog bemærkes, at mange hedgefonde har tabt penge i det seneste år, efter den store stigning der verden over er kommet siden november sidste år.

Problemet for Pandora aktien er, at når en aktie bliver udsat for denne type spekulation i en tilstrækkelig stor målestok, kan det alene få aktien til at falde, fordi der vil være flere sælgere end købere på markedet for den pågældende aktie.

Når man hertil føjer dårlige nyheder fra samarbejdspartnere, kan det virkelig få en aktie til at kører nedad.

Hold et vågent øje med aktien

Jeg tror, vi skal holde et vågent øje med Pandora i de kommende måneder. Når bunden nås, kan der vise sig meget attraktive muligheder. For dem der i øjeblikket ligger inde med en større portion af Pandora aktier, vil jeg anbefale en reduktion i aktien. Vi ved ikke, hvor bunden er endnu.

Aktiemarkederne i forårs grønt

Aktiemarkederne i Europa har ellers været i forårs grønt i maj måned, der ellers har en tradition for fald. Men politisk uro i Italien har lagt en dæmper på optimismen de seneste dage.

De toneangivende indeks i Europa og USA banker på loftet for at sætte nye rekorder. Men bliver de afvist, kan det være begyndelsen på fald. Får vi derimod det brud opad, som vi er mange der forventer, kan stigningen sagtens fortsætte ind i sommerferien og dermed også hjælpe Pandora aktien i gang igen.