Aktiemarkedet

Markedet i Maj

Sidste uge var en dans på stedet på den danske børs. Manglen på bevægelse viste sig tydeligt i Pandora, der næsten lå helt stille. Genmab aktien havde også svært ved at få luft under vingerne og genoptage stigningen mod den tidligere top.

I Tyskland var markedet noget mere volatilt. DAX indekset blev i første omgang afvist ved den stærke modstand omkring 12.600 og faldt noget tilbage. Sidst på ugen kom de udenlandske markeder stærkt tilbage. Såvel i USA som i Tyskland forsøgte aktierne at bryde modstanden. Det er dog ikke lykkedes i skrivende stund.

Vi er således i nøjagtig samme situation som i sidste uge, da vi stadig ikke ved om 12.650 brydes opad. I dag den 1. maj er helligdag i Tyskland og mange andre lande i Europa.

Det betyder at vi må væbne os med tålmodighed, før vi ser, hvorledes udviklingen i USA vil påvirke det tyske marked.

Det er for mange investorer en frustrerende situation, at markederne ikke rigtig vil tage nogen retning. Men den kloge investor eller spekulant vil være i stand til at vente tålmodigt på, at markedet fortæller hende eller ham, hvad vej vi skal gå.

Lundbeck kan blive spændende

Der er flere interessante aktier i det toneangivende C25 indeks i København. Heriblandt Lundbeck der efter en nedtur, der startede med direktørskiftet i efteråret 2017, har haft en rigtig flot opgang.

Medicinalvirksomheden meddeler i dag, at deres patent på Cipralex, der er et nøgleprodukt blandt antidepressive midler, i Japan er blevet forlænget yderligere 2 år.  Hvis markedet bryder gennem modstanden opad, er Lundbeck helt klart kandidat til opkøb.

Der er plads til en bevægelse på kort sigt på godt 12% opad, og for den langsigtede investor er det en rigtig god aktie at have i porteføljen.

Men som sagt er det kun relevant, hvis markederne i den store verden omkring os bryder opad. I modsat fald skal der ikke investeres men derimod reduceres i porteføljerne. Læs mere om dette i næste indlæg!

One thought on “Markedet i Maj

Lukket for kommentarer.