Selskaber

Lundbeck efter Schultz

Lundbeck starter november med dag et uden Kåre Schultz, der havde sidste arbejdsdag i medicinalkoncernen i går. Lundbeck aktien, der ellers har rettet sig pænt efter nyheden om Kåre Schultz afgang midt i september, starter dagen med et fald på godt 3%.

Medicinalvirksomheden Lundbeck
Lundbeck forventer bedste år nogensinde

Dette skyldes nu ikke topchefens afgang, men derimod nyheden om at Lundbeck indleder et nyt fase 3 studie af Alzheimers-middel i begyndelsen af 2018. Mange investorer havde håbet, at der ville blive indsendt en registrerings ansøgning på baggrund af de gode resultater med Alzheimers-midlet i foråret.

Indledningen af et nyt fase 3 studie betyder, der vil gå længere tid, før midlet kan markedsføres og dermed skabe indtjening.

Lundbeck søger ny topchef

Det bliver den nuværende finansdirektør Anders Götzsche, der midlertidigt overtager roret i Lundbeck, indtil der er fundet en ny topchef. Bestyrelsesformand Lars Rasmussen udtaler, at der kan gå op mod et halvt år, før den rette person er fundet. Dette på trods af at rekrutteringsprocessen blev sat i gang, umiddelbart efter at Kåre Schultz meddelte sit ønske om at stoppe.

Lundbeck kommer med regnskab for tredje kvartal i næste uge. Kåre Schultz efterlader en meget stærk virksomhed. Det forventes, at regnskabet vil bekræfte, at 2017 bliver det bedste år nogensinde for medicinalvirksomheden. Jeg anbefaler fortsat, at man beholder aktien.

Kvartalsregnskab Fra Novo

Dagen har endvidere budt på kvartalsregnskab fra Novo Nordisk. Regnskabet sendte i første omgang Novo aktien nedad, men i løbet af dagen rettede aktien sig og endte i plus. Novo aktien har bekræftet sit tidligere købssignal. For dem, der ikke måtte have Novo aktien i deres portefølje, er den et oplagt køb.

Regnskabet fra Novo indfriede forventningerne, og det samlede overskud for 2017 forventes at blive i overkanten af estimaterne. Det, der i første omgang fik aktien til at falde, var omtalen i regnskabet af forventningerne til næste år. De blev en anelse nedtonet.

Da markedsdeltagerne i løbet af dagen fik fordøjet prognosen for 2018, vendte humøret dog tilbage. Novo ledelsen ønsker at være forsigtige i deres udmelding, nu hvor virksomheden har lagt de fleste problemer fra sidste efterår bag sig.

One thought on “Lundbeck efter Schultz

Lukket for kommentarer.