Aktiemarkedet

Aktiemarkederne trues af ny nedtur

Det vigtige tyske DAX aktieindeks har siden slutningen af marts måned bevæget sig op i en stigende trend. I perioden er de tyske aktier ialt steget med 8 procent, og banker igen på hos den stærke modstand på 12.650.

Det er afgørende for retningen af aktiemarkederne i hele Europa om 12.650 brydes i opadgående retning, eller modstanden holder og markedet igen vender sydpå.

Vi nærmer os som bekendt maj måned, der historisk set er en vanskelig periode for aktierne. Det er derfor, det gamle ordsprog “Sell in May and stay away” er opstået.

Der er således endnu mere grund til at følge aktiemarkederne ude i verden og i særdeleshed i Tyskland tæt. Retningen her vil angive retningen for de danske aktier.

Genmab fik et ordentligt løft

Genmab fik et ordentligt løft i sidste uge oven på kvartalsregnskabet fra samarbejdspartneren Janssen. Regnskabet overraskede positivt i forhold til salgstallene for Darzalex, der var højere end forventet.

Det sendte biotekaktien på en ordentlig optur på knap 10 procent. Aktien har dog efterfølgende sat sig lidt, og handles i skrivende stund omkring 1250. Den skulle meget gerne i løbet af ugen genoptage den stigende trend, for at vi får vores kursmål omkring 1500 i sigte igen.

Pandora, som vi købte spekulativt, har ikke rørt meget på sig i den seneste uge. Jeg tror fortsat på en god optur i smykkeaktien, men jeg håber samtidig, at alle der har købt den, har sat et stop loss ind.

Såfremt modstanden på de internationale aktiemarkeder ikke brydes opad, og vi igen går ind i den faldende trend, jeg omtalte i min artikel om aktie året 2018, vil selv de bedste aktier få problemer.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis aktiemarkederne virkelig falder tilbage, vil det trække næsten alle aktier med ned. Den største risiko ved aktieinvestering er altid i det generelle marked. Ja det er faktisk 75% af risikoen, der er her, og kun 25% i den enkelte aktie.

One thought on “Aktiemarkederne trues af ny nedtur

Lukket for kommentarer.