Aktiemarkedet

Retning på aktiemarkederne. Få svaret på hvad vej det går!

Næppe var blækket tørt på mit seneste indlæg, hvor jeg efterspurgte en retning på aktiemarkederne, før det tyske DAX efter helligdagen 1. maj bragede igennem modstanden på 12.650, og steg helt op til 12.831. En stigning på dagen på knap 2 procent.

Nu skulle alt være klart til en kraftig stigning på de europæiske børser. MEN, og dette er vigtigt, der er malurt i bægeret. Det forholder sig nemlig sådan, at det amerikanske marked viser svaghedstegn, og er ved at bryde støtten i nedadgående retning.

Det er en meget svær situation at vurderer, hvorfor jeg maner til forsigtighed. Det er muligt, at de amerikanske aktier igen vil finde støtte og fortsætte op. Men så længe der er modstridende signaler fra USA og Europa, skal man ikke eksponerer sig voldsomt og fortsat have et tæt stop loss på alle positioner.

Det ville være meget usandsynligt, at vi fik store  stigninger i Europa samtidig med det amerikanske marked faldt. Naturligvis kan børserne i USA og Europa bevæge sig forskelligt og især med forskellig stignings takt, men de går ikke i en længere periode hver sin vej.

Konflikten mellem Kina og USA er årsag igen

Hvis man leder efter de fundamental analytiske årsager til problemstillingen med modsat rettede signaler, finder man den endnu engang i handelskonflikten mellem USA og Kina. Embedsmænd fra de to lande mødes i dag og i morgen fredag til forhandlinger om told efter præsident Trump igen foreslog nye tariffer.

Såfremt der opnås konsensus mellem de to giganter, vil det amerikanske marked formodentlig afvise det nedadgående pres. Så er vejen banet for stigninger i såvel USA som vores del af verden. I modsat fald er jeg bange for, vi vil komme til at opleve det positive brud i det tyske indeks som falsk.

De næste dage bliver megt vigtige for trenden på verdens børser. Derfor vil jeg følge udviklingen tæt, og komme med opdateringer her på siden så snart der er ændringer eller forhåbentlig klarhed om situationen.