Makro økonomi

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Den amerikanske centralbank meddelte efter deres møde onsdag aften dansk tid, at de fastholder renten. Det frembragte i første omgang den naturlige reaktion nemlig stigende aktiekurser. Glæden var dog kun kort. Ganske kort tid efter åbningen, faldt de amerikanske aktier tilbage.

Det skyldes, at centralbanken, samtidig med meddelelsen om at de fastholdt renten, sendte et signal om, at der ikke vil komme flere rentestigninger i år. Det vækker bekymring, idet det er et udtryk for, at den amerikanske centralbank ligesom politikerne er bekymrede for en opbremsning i den amerikanske økonomi.

Også i England blev renten fastholdt på rentemødet torsdag. Her spøger Brexit ligeledes stadig, hvilket er med til at lægge en dæmper på markedsdeltagerne.

Herhjemme ser det også ud til, at vi får en opbremsning i opgangen, der ellers har været særdeles flot siden årsskiftet. Med til at sende det toneangivende danske index OMX C25 nedad er også udbetaling af aktie udbytte fra de tre store selskaber Novo Nordisk, GN Store Nord samt Sydbank.

Alene udbyttet fra Novo Nordisk udgør knap 10 milliarder kroner. Det er en selvfølge, at aktien falder tilsvarende, men i et stærkt marked vil udbyttet hurtigt blive indvundet. Det, frygter jeg, ikke kommer til at ske i øjeblikket.

Genmab møder modstand

Som jeg forventede i mine markedskommentarer om Genmab for et par uger siden fik biotekaktien problemer på niveauet 1150. På trods af det meget flotte regnskab og ikke mindst de positive forventninger til fremtiden, satte Genmab sig efter et forsøg på at gennembryde modstanden på 1150.

De positive salgstal for februar for Darzalex sendte igen aktien op i et nyt forsøg, der ligeledes blev afvist fredag formiddag.

Ovenstånde maner sammenlagt til forsigtighed. Vi har stadig ikke nogle klare indikationer om , at opgangen er forbi. Der er dog signaler fra udlandet om at det gule lys er tændt. Således fik det tyske DAX indeks sit første salgssignal fredag eftermiddag.

Ligesom salgsignalet i februar, der viste at være falsk, er der tale om et signal over den opadgående støttelinje. Der er derfor meget stærk støtte på 11.100 i det tyske DAX. Brydes dette punkt, bliver det røde lys imidlertid tændt for alle de europæiske aktiebørser.

Jeg vil følge aktiemarkederne meget tæt i den kommende tid. Får vi flere indikationer om, at opgangen er slut, skal der reageres omgående med kraftig reducering af porteføljen. Det skal naturligvis ske under hensynstagen til den enkeltes tidshorisont. Læs eventuet mere om det i artiklen om strategi for aktieinvestering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *