Selskaber

Smykke-aktien Pandora vender opad

Smykke-aktien Pandora har indledt et forsigtigt comeback efter halvandet års voldsom nedtur. Aktien toppede lige over kurs 1000 i maj 2016. Derefter gik det hurtigt og voldsomt ned ad bakke. Dårlige nyheder om salget i USA og ikke mindst kraftig spekulation hos amerikanske hedgefonde og investeringsbanker pressede smykke-aktien hele tiden

Short positioner reduceres

Nu ser det imidlertid ud til at der blæser mildere vinde om Pandora. I løbet af de seneste dage  er aktien steget med knap 10%. Samtidig har flere af de amerikanske hedgefonde annonceret, at de har reduceret deres baisse positioner i aktien. Når man baisser eller på engelsk “shorter” en aktie, låner man aktier, typisk af en børsmægler, og sælger dem med henblik på senere at kunne købe dem tilbage til en lavere pris. Alene indgåelse af en short position i den størrelse der her er tale om, får aktien til at falde, da det drejer sig om aktier for mange millioner.

Nu lukker hedgefondene positionerne ved at købe aktierne tilbage, og alene det kan give et løft. Herudover kommer den psykologiske effekt af, at de mener, det er på tide at hente gevinsten hjem.

Smykke-aktien sælger ved juletid
Smykke-aktien skulle gerne få et godt julesalg

Risikoen for yderligere fald er dog stadig tilstede. Med en P/E der efterhånden nærmer sig 15 er aktien nok billig , men det forudsætter, at vi får et stabilt og gerne stigende salg i julen. Den indre værdi i aktien er kun på 60, så med en kurs på godt 600 betaler man stadig 10 kr. for een krones egenkapital. Det kan være helt OK, men det forudsætter, at der er særdeles postive forventninger til fremtiden.

Jeg har helt tibage i maj måned omtalt muligheden for, at smykke- aktien retter sig, men også dengang gjorde jeg opmærksom på, at aktien skal bryde sikkert opad under stabil omsætning, før den negative udvikling er vendt. Vi skal have et gennembrud af 650 før der skal købes. Så er der til gengæld også et kursmål på 770. Ved et eventuelt køb skal stop loss lægges tæt på indgangsprisen. Jeg vil anbefale 620.

One thought on “Smykke-aktien Pandora vender opad

Lukket for kommentarer.