Makro økonomi

Den amerikanske centralbankchef sender aktierne sydpå

Den nye Amerikanske Centralbankchef Jerome Powell sendte aktiemarkederne sydpå efter sin tale tirsdag. Centralbankchefen udtrykte glæde over den stigende vækst i USA. Væksten bringer inflationen tættere på det ønskede niveau.

Dermed er der også udsigt til flere renteforhøjelser. Og det er netop de stigende renter, der ser ud til at stoppe den snart 9 år lange optur på aktiemarkederne. Ihvertfald var det stigende renter på amerikanske statsgældsbeviser, der satte gang i den pludselige og voldsomme korrektion af aktierne for godt en måned siden.

Det store spørgsmål er stadigvæk, om reboundet er ovre, og den nedadgående korrektion på verdens børser dermed skal genoptages. Markederne i USA og Europa har ihvertfald sat sig kraftigt gennem de seneste dage.

I Danmark går flere aktier mod trenden

I Danmark har landingen været lidt blidere. Det skyldes, at flere af de største selskaber på OMX har trodset den generelle tendens i verden omkring os, og er steget kraftigt. Det gælder ikke mindst FLS aktien, som jeg anbefalede i mit indlæg 19. februar.

FLSmidth & Co A/S er nu steget knap 10% på en uge! Et meget tilfredstillende resultat men husk at tage halvdelen af gevinsten hjem, hvis aktien når 440. Stop Loss bør som tidligere nævnt flyttes med op.

Dollaren er stærkt påvirket af hvad Centralbanken udtaler
Udviklingen i renten får stor betydning for aktiemarkedet.

En anden aktie der er gået imod den negative stemning er smykkeaktien Pandora. Den er siden begyndelsen af februar steget med 15%. Aktien er dermed brudt gennem den første modstand på 630, hvilket har udløst et forsigtigt købssignal. Holder bruddet opad er næste modstand på 680. Jeg vil i det nuværende marked vente og se, om vi får det stærke købssignal ved brud af dette punkt, før jeg køber.

Der er flere hedgefonde der er gået ud af deres “short” positioner mod Pandora. Til gengæld har nye meldt sig på banen med shortselling. Det drejer sig om amerikanske hedgefond Viking Global Investor, der har meddelt finanstilsynet at de har shortet 0,66 procent af aktiekapitalen.

Biotekaktien Genmab steg som ventet kraftigt ovenpå regnskabet, der havde gode udsigter for fremtiden. Imidlertid virker det lidt som om aktien lige skal trække vejret, før den er moden til et nyt forsøg i opadgående retning. På den lange bane er jeg meget positiv overfor selskabet, men jeg ville ikke købe lige nu.

Vi skal holde rigtig godt øje med aktiemarkedet de næste par dage. Jeg tror, vi vil kunne få bekræftet, at den nedadgående trend er genoptaget.