Aktiemarkedet

Christmas Rally

Efter flere uger med et surt aktiemarked gav fredag et løft til aktierne verden over. Det skyldes positive meldinger fra USA, der peger på, at den længe ventede skattereform vil blive vedtaget inden jul.

Den endelige form af skattereformen tegner nu til ikke at skade vindindustrien som tidligere frygtet. Det er positive nyheder ikke mindst for Vestas, der også er steget knap 20% de seneste dage.

Christmas rally
Christmas rally. Julestemning på aktiemarkedet.

Men det er ikke kun vindindustrien, der har fundet optimismen her op til jul. Den gode stemning her mandag morgen er bredt fordelt ud over det danske marked. Vi kan faktisk tale om et Christmas Rally. Såvel transport som finansaktier stiger over en bred kam.

Genmab misforstået

Biotek selskabet Genmab har derimod stadig svært ved at få luft under vingerne, men faldet er dog stoppet. Det var udtalelserne fra ledelsen på cancerkonferencen i Atlanta i sidste uge, der satte gang i faldet.

Virksomheden udtalte at deres udgifter til næste år vil stige med 50% grundet større investeringer i deres fremtidige pipeline. Det er faktisk gode nyheder, og det var da heller ikke det, der affødte den negative stemning.

Talsmanden fortsatte med at konstaterer, at omkostningsstigningen vil blive dækket af et øget salg af Darzalex. Det blev af mange markedsdeltagere misforstået derhen, at salget dermed kun ville stige nok til at dække de øgede omkostninger, og så var den gal!

Men det var faktisk slet ikke det, der blev sagt. Genmab har ikke sat noget loft for udviklingen af salget af Darzalex. På trods af at de udsendte en meddelelse, der understregede dette faktum, var faldet sat i gang.

Det giver efter min opfattelse en glimrende købsmulighed, da mulighederne for Genmabs guldæg, tegner rigtig godt. Biotekselskabet står overfor godkendelse af midlet til førstebehandling af knoglemarvskræft i både Europa og USA. Introduktionen af Darzalex i Japan er også forløbet flot.

Christmas Rally

På den baggrund er det svært at forstå den negative stemning omkring aktien. Da det samtidig ser ud til, at vi får et stærkt Christmas Rally på aktiemarkedet, er det en god mulighed for enten at komme ind i Genmab eller, hvis man allerede har den, at forøge positionen. Men intet er helt sikkert på aktiemarkedet, så husk at beskytte med stop loss.