Aktiemarkedet

Skæbnedag for aktierne

De danske aktier steg mandag affødt af et mindre rally i de amerikanske aktier fredag aften efter dansk lukketid. Det danske C25 indeks har været mindre hårdt ramt end det tyske DAX af faldet i sidste uge. Når det danske elite indeks så alligevel kommer tilbage med en stigning på 2,1%, er det i disse dage blandt de stærkeste i verden.

Men jeg mener ikke, at faren er drevet over. Det rebound, vi har set de sidste par dage, var forventet. Den meget voldsomme stigning i TDC hjalp ligeledes ganske meget på den positive udvikling i C25.

Aktionærerne i TDC kan nu glæde sig over en stigning på 30% på ganske få dage. Stigningen kommer ovenpå uenigheden mellem ledelse og aktionærer om tilbuddet fra PFA, PKA og ATP samt investeringsbanken Macquarie. Det endte med at parterne blev enige om at accepterer et opkøbstilbud på 50,25.

Onsdag bliver skæbnedag for aktierne

I morgen onsdag bliver en skæbnedag for aktierne. Det skyldes, at vi får inflationstal fra USA. Rammer tallene konsensus, kan det alene puste til det glødende rentebål. Det var i særdeleshed de stigende renter på statsgældsbeviser i USA, der satte gang i faldet i forrige uge.

Jeg tror fortsat på en korrektion i C25 på mellem 15 til 20% i løbet af 2018. Skulle inflationstallene mod forventning vise sig positive for aktiemarkedet, betyder det efter min opfattelse blot en udsættelse af det store fald.

De fundamentale forhold peger mod en korrektion, efter at aktierne generelt set er blevet meget dyre, når man ser på den pris, man gennemsnitligt betaler for en krone i udbytte. Hertil kommer, at de tekniske indikatorer har skiftet advarsels lampen fra gult til rødt.

Jeg er opmærksom på, det ikke er alle, der er enige med mig i, det er en god ide at anvende teknisk analyse i beslutningsprocesen sammen med fundamental analyse. For de af os der lytter til de tekniske signaler, er der dog ingen tvivl om, at en korrektion er nært forestående.

Jeg flytter derfor mine stop op sammen med dette rebound rally. Jeg tager på denne måde profit og eventuelle tab hurtigt, når markedet igen vender næsen mod syd.