Selskaber

FLS interessant i farligt marked

Det var forventningen hos mange markedsdeltagere at rebounden, der startede i sidste uge, ville fortsætte mandag. Det blev imidlertid ikke tilfældet. Mærsk aktierne steg ganske vist flot på baggrund af kapitaldagen i morgen, men især Novo trak voldsomt den anden vej.

Det skyldes nye sagsanlæg i USA mod Novo og de to andre store insulin producenter Sanofi og amerikanske Eli Lilly. Anklagerne går på ulovlige prisaftaler altså en form for karteldannelse. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om civile søgsmål. Virksomhederne er ikke sigtet af myndighederne i USA. Novo forventer ikke selv, at søgsmålene vil få stor betydning for virksomhedens finanser.

Hvilken vej vælger markedet?

Det bringer os tilbage til spørgsmålet om udviklingen i aktiemarkedet generelt. Rebounden har nu givet en stigning på 5 % siden faldet i sidste uge. Jeg havde ikke forventet at stigningen ville blive så stor men mere i retning af 3 %. Med faldet i skrivende stund ser det ud som om, det danske aktiemarked igen vender næsen nedad.

De næste dages udvikling vil vise, om den opadgående modreaktion fortsætter, eller vi er tilbage i den nedadgående trend. Brydes 1143 opadgående, tror jeg, der vil være en længere periode med enten sidelæns eller svagt opadgående tendens, før den nedadgående korrektion fortsætter.

FLSmidth & Co A/S

En aktie, der har udviklet sig særdeles positivt de sidste dage, er FLSmidth & Co A/S. Gennembruddet af 386 var det første stærke købssignal. Selv med mine negative forventninger til den nærmeste fremtid på aktiemarkedet vil jeg anbefale den spekulative investor at købe FLSmidth & Co A/S.

Det kortsigtede kursmål vil være 440, og her bør lægges en salgsordrer på halvdelen af den indkøbte portion, samtidig med at stoppet på den resterende del flyttes med op. Du kan læse meget mere om denne strategi i min artikel om strategier for aktiehandel.

Stop loss ved køb af FLS aktien bør som ved alle andre handler i det nuværende marked lægges tæt på. Jeg vil anbefale  kurs 384.

One thought on “FLS interessant i farligt marked

Lukket for kommentarer.