Selskaber

Medicinalaktierne på nedtur

Den forgangne uge blev rigtig skidt for aktierne i almindelighed og medicinalaktierne i særdeleshed. Værst gik det ud over Lundbeck, der torsdag oplyste, at de stopper udviklingen af et nyt middel mod skizofreni efter skuffende resultater af et fase tre forsøg.

For dem der ikke har indblik i medicinalaktierne, kan jeg oplyse, at fase tre er det sidste studie med patienter, inden et lægemiddel søges godkendt. Der er med andre ord tale om en medicin, der er rigtig langt i processen. Det betyder, at der allerede er brugt store summer på udviklingen. Det gør naturligvis skuffelsen endnu større.

Lundbeck aktien satte sig da også overordentlig kraftigt torsdag med et fald på hele 27%. Nedturen fortsatte med fornyet styrke fredag morgen, hvor medicinalaktien var nede med 7%. Aktien rettede sig dog i løbet af dagen, og sluttede med et fald på 1,77%.

Aktionærerne i Lundbeck er dermed blevet knap 25 milliarder kroner fattigere i løbet af to dage. Det er desværre endnu et eksempel på, at effekten af dårlige nyheder forstærkes voldsomt i et faldende marked.

Som den trofaste læser vil erindre, råbte jeg allerede vagt i gevær i mit indlæg 9. august, hvor jeg anbefalede at forlade Lundbeck aktien. Jeg skal dog gerne indrømme, at jeg ikke havde troet, faldet ville blive så voldsomt, som tilfældet er.

TEVA vender næsen ned

En anden af medicinalaktierne der er vendt til negativ er TEVA. Her er faldet slet ikke så dramatisk som i Lundbeck, men det er slemt nok, og kan sagtens blive værre. Aktien udløste fredag et stærkt salgssignal. Her blev vi stoppet ud på 20.50. Læs indlægget med anbefalingen af stop loss på 20.50.

Der er umiddelbart ikke nogle tal eller nyheder fra den israeliske medicinalvirksomhed, der kan retfærdigøre udviklingen. Der kommer tal fra TEVA 1. november. De kan måske få aktien til at rette sig lidt eller i det mindste afbøde faldet.

På den lange bane skal TEVA nok komme tilbage, men indtil nedturen på de globale aktiemarkeder er forbi, skal man holde sig fra aktien.

De amerikanske aktier sluttede også fredag med en nedtur på 1,2% ovenpå en turbulent uge. Ikke mindst regnskaber og i særdeleshed forventninger til den nærmeste fremtid sendte de to teknologi mastodonter Alphabet, der er moderselskab for Google, og Amazon ned.

Der er stadig kun tale om en kraftig korrektion på aktiemarkederne i Europa og USA, men jeg frygter og forventer efterhånden, at nedturen på de globale aktiemarkeder kan udvikle sig til et egentligt crash.

Jeg følger udviklingen i medicinalaktierne og på aktiemarkederne generelt tæt. Jeg vil opdaterer Jer her på siden, så snart der er nyt at berette.

One thought on “Medicinalaktierne på nedtur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *