Selskaber

Genmab falder efter salgstal. God købsmulighed.

Næppe var mit seneste indlæg om rekord på aktiemarkedet og et afsnit om Genmabs positive muligheder blevet læst, før Genmab fik et ordentligt slag på hatten.

Det kom, fordi tallene for tredje kvartal for salget af Darzalex fra Genmabs samarbejdspartner Janssen skuffede fælt. Salget i tredje kvartal steg nemlig kun med 95% i forhold til sidste år. Det er kun det halve af stigningstaksten i de to forrige kvartaler.

Derfor er der nu frygt for, at Genmab ikke vil indfri sin målsætning for året vedrørende royalty betaling fra Janssen. Den bekymring, mener jeg, er ubegrundet. De dårlige tal for juli måned præger hele resultatet for tredje kvartal. August og september viser fine tal og, og resten af året tegner godt på grund af alle de nye godkendelser.

Vi er meget tæt på det kritiske støtteniveau 1220. Det betyder i praksis, at man kan købe Genmab aktien på det nuværende niveau omkring 1280 med et stop loss på 1210. En sådan position giver nogle meget fine odds, idet risikoen kun vil være 70 point, medens det opadgående potentiale er mindst op til den gamle top på 1490.

Når vi dette punkt flyttes stop loss op til 1380. Får vi derefter et gennembrud af 1490, er der plads hele vejen op til 1840.

TDC stadig ikke brudt gennem modstand

TDC aktien, som jeg i sidste indlæg annoncerede som købsaktuel, er stadig ikke brudt igennem modstanden på kurs 40, men det er også et meget stærkt modstandspunkt. Brydes modstanden i den kommende tid, er signalet så meget stærkere. Køb ved brud over kurs 40 og læg samtidig en salgsorder ind på 52 og et stop loss på 35.

Oktober traditionelt en farlig måned

Oktober måned har gennem tiderne været en farlig måned for aktierne, men det ser ud til, at vi i år går fri for større fald. Omvendt skal man som nævnt tidligere være opmærksom på, at den opgang, vi er inde i, har varet meget længe, og det alt andet lige øger risikoen for en korrektion.

Overdreven forsigtighed kan føre til, at vi går glip af store fortjenester. På den anden side er det vigtigt hele tiden at sikre opnåede gevinster med stop loss.

Følg med her på siden. Jeg vil løbende kommenterer udviklingen og forsøge at advare i rette tid.