Makro økonomi

Gult lys for aktiemarkedet

Lyset på aktiemarkederne i Europa har skiftet fra grønt til gult! Det er ikke regnskaberne fra mange danske børsnoterede selskaber, der har udløst dette. Nogle regnskaber har skuffet, andre har været tilfredsstillende, og få har overgået forventningerne som eksempelvis Vestas.

Men det er ikke det, der er årsagen til min bekymring. Det er derimod udviklingen i verden omkring os. I dag torsdag hører vi ganske vist lidt positive toner, efter der igen er håb om en forhandlingsløsning mellem Kina og USA.

Men samtidig startede for nogle uger siden en eskalerende konflikt mellem Tyrkiet og USA. Det er en konflikt, der har været dækket i detaljer af stort set samtlige medier, hvorfor jeg ikke vil trætte læseren med gentagelser.

Konflikten har haft en særdeles negativ indflydelse på de europæiske aktiemarkeder og især på det tyske DAX indeks, der ellers havde udløst et meget stærkt købssignal for ganske få dage siden.

Det blev meget pludseligt vendt til det modsatte. Vi må accepterer, som jeg og har bemærket på forsiden, at aktieanalyse aldrig bliver en eksakt videnskab. Når et brud opad afvises, kan det ofte fører til en kraftig modreaktion naturligvis afhængig af de omkringliggende fundamentale årsager.

Konflikten mellem USA og Tyrkiet

I dette tilfælde var konflikten mellem USA og Tyrkiet mere end rigeligt fundamentalt brændstof. Det tyske elite indeks styrtdykkede. Det gik som en varm kniv i smør gennem det stærke støttepunkt på 12.400 og fortsatte ned til 12.120, hvor det i første omgang har fundet støtte.

Det er min opfattelse at støtten omkring 12.000 i første omgang vil holde. Vi vil i de næste par dage se en reaktion opad. Men lyset er stadig gult!

Når det ikke er blevet rødt endnu, er det fordi det amerikanske marked stadig er i en opadgående trend. Vi skal derfor nøje følge udviklingen i de kommende dage og uger, for at se om det bliver grønt igen.

Lad mig slutte dette lidt dystre indlæg med en lille solstråle. Den amerikanske stjerne investor Warren Buffet har gennem sit selskab Berkshire Hathaway Inc. foretaget yderligere store opkøb i vores israelske medicinal aktie TEVA.

Det gjorde han første gang i maj måned, hvilket var med til at sætte gang i aktiens opgang. TEVA har de seneste dage rettet sig, efter den fik en lille nedtur på bagrund af  regnskabaflæggelsen, der såede tvivl om TEVA salget i USA. Det han du læse mere om i dette indlæg om hvad der sker med TEVA aktien.

One thought on “Gult lys for aktiemarkedet

Lukket for kommentarer.