Selskaber

Regnskab for første halvår for Genmab

Biotekvirksomheden Genmab kom med regnskab for første halvår efter børsens lukketid onsdag eftermiddag. Det er efterhånden blevet en tradition, at Genmab kommer med regnskaber og vigtige børsmeddelelser, efter den danske børs er lukket.

Jeg skal ikke kunne sige, om det er en strategisk overvejelse, eller det skyldes virksomhedens amerikanske rødder, men det har ihvertfald den positive effekt, at analytikerne og aktiehandlerne får mulighed for at fordøje regnskab og oplysninger, inden de sender aktien op eller ned.

Det hjalp nu ikke denne gang. Så snart aktiemarkedet åbnede i København torsdag morgen, led Genmab aktien samme skæbne som de øvrige store danske medicinal aktier, der aflagde regnskab, og blev sendt ned med knap 5%, inden den igen rettede sig

Årsagen er naturligvis at regnskabet viste en tilbagegang i forhold til samme periode 2017. Det er der imidlertid en naturlig forklaring på. Det forholder sig nemlig sådan, at der er en stor stigningstakt i salget af Darzalex, men sidste år var der en række ekstraordinære milestone betalinger, der løftede omsætningen hos Genmab. 

Stigende omsætning i dette regnskab

Alligevel var omsætningen højere i år med 1191 millioner kroner i de to første kvartaler af 2018 mod 1024 millioner kroner i samme periode i 2017. Det, der sendte resultatet ned med 100 millioner kroner, var øgede omkostninger til udvikling af virksomhedens pipeline.

De stigende omkostninger i dette regnskab blev varslet allerede i sensommeren sidste år, så de følger fuldstændig planen. Det er ikke mindst udgifter til udvikling af tisotumab vedotin samt et stigende antal medarbejdere, der får omkostningerne til at stige.

Vi kan også glæde os over, at de seneste salgstal for Darzalex samt flere godkendelser for kræftmidlet som førstebehandling gør det meget sandsynligt, at Genmab og partneren Janssen vil nå årets mål for salget af Darzalex på 2,3 milliarder dollars for hele 2018. Et mål mange analytikere i februar, hvor det blev fremsat, mente var urealistisk.

Flere amerikanske investment bankers har da også øget kursmålet for biotekselskabet. Første stærke modstand i opadgående retning er på 1160. Brydes det er det tid til igen at øge positionen i Genmab.