Selskaber

Carlsberg stiger markant

Carlsberg aktien har fået vind i sejlene hen over sommeren. Det blev toppet med regnskabsaflæggelsen i forrige uge. Siden er bryggeriaktien steget markant, og er på vej til at gennembryde det såvel tekniske som psykologiske stærke punkt 800.

Regnskabet for andet kvartal for Carlsberg viste fremgang på alle fronter, og det kom også til en opjustering. Omsætningen var en spids højere end forventet, men det er løftet om en endnu bedre bundlinje for hele regnskabsåret, der får stjerner frem i analytikernes øjne.

Bryder aktien igennem 800 udløses et meget stærkt signal om køb. Kursmålet for Carlsberg aktien vil i så fald være på 930, og vores stop loss sættes til 750. Igen et glimrende forhold mellem tab og gevinst.

Som nævnt i det forrige indlæg er det gule lys tændt på de europæiske aktiemarkeder, så selv med et stærkt købssignal skal man træde varsomt. Det er under disse omstændigheder absolut nødvendigt at sikre med stop loss.

Den rigtige strategi når Carlsberg bryder op

Ligeledes vil jeg stærkt anbefale at man, såfremt Carlsberg aktien gennembryder 800, anvender den tretrins strategi, jeg i deltaljer har beskrevet i artiklen om aktiestrategi.

Det foregår kort fortalt på følgende måde. Man deler den sum man ønsker at investere i Carlsberg op i tre portioner. Såfremt aktien gennembryder 800 investeres den første tredjedel i virksomheden.

Går det som forventet og aktien fortsætter opad købes den anden portion. Falder aktien derimod tilbage, afventer vi udviklingen. Stiger aktien igen, og fortsætter forbi prisen for det første køb, købes den næste portion.

Fortsætter aktien herefter yderligere op med minimum 3 procent fra købssignalet, køber man den tredje og sidste portion.

I tilfælde af at aktien falder tilbage efter det første køb, og ikke retter sig udløses stop loss. Ved at bruge strategien som beskrevet i ovenstående taber vi kun en meget lille del af den sum, vi ønsker at investere, de gange købssignalet viser sig at være falsk.

Men husk det er meget vigtigt ikke at foregribe begivenhedernes gang. Vi må tålmodigt afvente Carlsbergs gennembrud af 800. Med lidt held kunne det sagtens ske i denne uge.

One thought on “Carlsberg stiger markant

Lukket for kommentarer.