Aktiemarkedet

Den positive stemning er tilbage

Den negative stemning på det danske aktiemarked synes at være vendt til positiv de seneste dage. Sammen med de de øvrige aktiemarkeder i Europa kører det danske marked igen nordpå.

Det er den positive stemning i USA, der breder sig over vandet til Europa. Der har siden begyndelsen af juni været en positiv tone på de amerikanske markeder. Den er blevet forstærket af mødet mellem lederne i USA og Nord Korea.

Lundbeck og Coloplast

Jeg har i tidligere indlæg omtalt købssignaler fra Lundbeck og Coloplast. Jeg håber du kærer læser ejer disse papirer, der er på vej til store stigninger. Lundbeck har givet aktionærerne et mere end tilfredsstillende reultat igennem de sidste 2 år.

Men der er meget mere i vente! Efter gennembruddet af 414 er vejen banet for Lundbeck aktien til det nye kursmål på 580. Så skal gevinsten til gengæld tages hjem! Jeg anbefaler at man lægger en salgsordrer lige under 580. Denne skal være uden tidsbegrænsning eller med andre ord “good until canceled”.

Coloplast aktien kører fortsat op med fuld kraft. Kursmålet er 760, men jeg vil anbefale, at man flytter stop loss med op, således at det ligger ca 40 figurer under kursen. Det betyder i skrivende stund, at stoppet skal flyttes op fra 550 til 600. Læs mere om denne teknik på min side om strategi.

Teva aktien rykker

Dette indlæg er virkelig kommet til at stå i medicinal industriens tegn. Vi slutter også med en stor international virksomhed i denne branche nemlig den israeliske gigant Teva. Det vakte i efteråret stor opmærksomhed, da Lundbecks daværende topchef Kåre Schultz skiftede til Teva for et efter danske forhold astronomisk honorar.

Det har dog vist sig at danskeren er hven en krone værd. Aktien steg voldsomt på nyheden om Kåre Schultz som ny CEO for Teva. Siden faldt aktien, der er noteret på NYSE, lidt tilbage igen.

Nu ser det imidlertid ud til at israelerne har vænnet sig til danskerens meget kontante men også effektive ledelsesstil. Efter en fyringsrunde, der gjorde at den israelske premierminister blandede sig, har Kåre Schultz tilsyneladende fået arbejdsro.

Aktien har samtidig givet et meget stærkt teknisk købssignal. Vi køber aktien til markedskurs ca 23.75. stop loss er 20.50. Kursmålet er 32 i første omgang. Det giver igen et meget attraktivt forhold mellem risiko og mulig gevinst, som jeg som bekendt lægger stor vægt på.