Aktiemarkedet

Vildbasen i Det Hvide Hus

Aktiemarkedet skifter retning hveranden dag i øjeblikket. I sidste uge havde vi som omtalt i forrige indlæg en meget positiv stemning.

Så kommer vildbasen i Det Hvide Hus på banen med voldsomme trusler om yderligere told mod Kina. Aktiemarkederne reagerede naturligvis prompte, og faldt som et barometer i storm.

En trader i Chicago udtalte for nylig, at præsident Trump er som en Dr. Jekyll og Mr. Hyde. På den ene side foretager han finanspolitiske lempelser, der hjælper erhverslivet ikke bare i USA men i hele den vestlige verden. Det er hans Dr. Jekyll personlighed.

Så pludselig overtager Mr. Hyde personligheden, og han farer frem med en aggressiv protektionisme, der ville få enhver betonsocialist fra 70´erne til at klappe i hænderne, men alle moderne økonomer uden hensyntagen til politisk observans til at ryste på hovedet.

Genmab får velfortjent comeback

Her onsdag morgen blæser der så igen mildere vinde over markederne, efter at fokus er på de mere selskabs specifikke nyheder.

Det betyder stigninger over en bred kam, ikke mindst i Danmark hvor i særdeleshed Genmab får et velfortjent comeback, efter at salgstallene for Darzalex for maj måned blev offentliggjort.

Salget for maj, der bliver registreret af Analysehuset Symphony Health, oversteg selv de mest optimistiske estimater og landede på 122 mio. dollar. Det er en stigning på over 50% i forhold til maj måned 2017.

Meget få virksomheder i en hvilken som helst industri kan dokumenterer den slags vækst. Vi, der hele tiden har troet på Genmab, er blevet yderligere bekræftiget i at massakren på aktiekursen i maj var helt uden forbindelse med de faktuelle tal.

Man skal dog afvente yderligere indkøb af biotek aktien, til den igen giver et regulært teknisk købssignal over 1000.

Vores to andre danske favoritter Coloplast og Lundbeck har også haft en positiv dag, og kører igen nordpå mod deres respektive kursmål.

Vi må nok forvente en sommer, der er mere end normalt volatil, med mindre der falder ro over den ulmende handelskrig mellem Kina og USA.