Selskaber

Coloplast kan bryde op og give købsmulighed

Aktiemarkederne fortsætter ufortrødent stigningen, der for det danske C20 Caps vedkommende er blevet til knap 15% siden årets begyndelse. Der har naturligvis været små bump på vejen op i form af større eller mindre modreaktioner, men markedet synes fortsat stærkt, nu hvor vi går ind i den traditionelt mere stille sommerferie periode.

Husk stop loss

Man skal være opmærksom på, at jo længere en opgang varer, jo større bliver risikoen for en korrektions fase. Det betyder ikke, vi ikke skal glæde os over opgangen og gevinsten i de enkelte aktier. Vi skal blot sikre os, at vi er beskyttet af stop loss.

I de aktier der har gode gevinster, er det vigtigt at flytte stoppet op, så vi ikke kommer til at tage elevatoren med ned, når der kommer en korrektion. Når vi indgår nye positioner, er det ligeledes vigtigt at beskytte med stop.

Hold øje med Coloplast

En af de danske aktier vi skal holde et vågent øje med i den kommende tid er Coloplast. Aktien har været inde i en sidelæns bevægelse siden foråret 2015. En medvirkende årsag til dette har været bekymring over sagsanlæg i USA og senere uvished om det for Coloplast vigtige engelske marked efter Brexit.

Problemerne i USA

Coloplast har de seneste år hensat 5,2 milliarder kr. til forlig i retsagerne i USA. Der er allerede indgået forlig i 90% af sagerne, så på trods af det har været dyrt, er problemet snart et overstået kapitel.

Uden at gå i kliniske detaljer er det vigtigt at bemærke sig, at det produkt, der har forvoldt ulykkerne, er et middel til behandling af ufrivillig vandladning hos kvinder. Det er altså ikke Coloplast nøgleprodukt til stomi opererede, der har været problemer med.

Stærk vækst i Coloplast

Virksomheden har en stærk vækst indenfor stomi produkterne, så med ovennævnte problemer løst er der fundamentalt set plads til en stigning i aktien på godt 33 % indenfor det næste år. Vi skal dog se et brud af det stærke modstandspunkt på 590 før køb.

Hvis ellers ikke vi får et generelt fald i markedet i den kommende uge, tror jeg vi vil se et gennembrud i nærmeste fremtid. Ved gennembruddet skal eventuelt køb beskyttes med et stop loss på 535. Prismålet er i første omgang 650 og på sigt 775. Sidstnævnte er det langsigtede mål indenfor et år.

One thought on “Coloplast kan bryde op og give købsmulighed

Lukket for kommentarer.