Selskaber

Diabeteskonferencen

Diabeteskonferencen i San Diego, der startede lørdag og sluttede tirsdag, kastede et positivt lys på Novo Nordisk aktien, der i de efterfølgende dage steg til kurs 292

Den positive omtale på Diabeteskonferencen omhandler den hurtigtvirkende insulin Tresiba, der har vist sig at have en positiv indflydelse på blodsukkeret hos patienter med sukkersyge.

Stigningen betyder, at aktien har bekræftet købssignalet, der fremkom ved bruddet af 260 for godt en måned siden. Det er muligt, der kommer flere positive meldinger i fortsættelse af konferencen.

Rentemøde i USA

Onsdag var der igen rentemøde i USA og renten blev som ventet hævet med 0,25%. De efterfølgende udtalelser fra Janet Yellen gav dog en del uro på aktiemarkederne verden over, og var en medvirkende årsag til generelle fald på det danske aktiemarked torsdag og fredag.

Novo Nordisk faldt således tilbage efter stigningen uden selskabs specifikke nyheder. Fredag eftermiddag rettede Novo aktien sig dog lidt, så det bliver spændende at se, om aktien bryder igennem 292 i den kommende uge, så stigningen kan fortsætte som forventet.

Flere positive nyheder fra Genmab

Genmab kom med flere meget positive nyheder fredag eftermiddag efter dansk børs lukketid. Darzalex fik endnu en godkendelse fra de amerikanske myndigheder FDA ( Federal Drug Agency). Det udløser en milestone betalling på 25 millioner dollars.

Hvad der efter min opfattelse er endnu vigtigere:  Genmab er nu langt fremme med udviklingen af et nyt lægemiddel Tisotumab. Her er stadig tale om et kræftmiddel, men af en helt anden type end Darzalex. Det retter sig derfor mod andre kræftformer.

Flotte resultater fra kliniske forsøg

De første kliniske forsøg har givet flotte resultater med en god respons i patient gruppen. Det bliver interessant at følge udviklingen i det kommende år.

Den trofaste læser vil erindre, at jeg tidligere har givet udtryk for behovet for at Genmab bragte nye lægemidler på banen for at kunne retfærdiggøre fortsatte kursstigninger.

Såfremt markederne i verden omkring os fortsætter den positive tendens fra fredag eftermiddag, forventer jeg en god stigning i Genmab i den kommende uge.