Selskaber

Coloplast en ulv i fåreklæder

Coloplast regnskab for tredje kvartal (virksomheden har forskudt regnskabsår) skuffede i første omgang analytikere og investorer, og de sendte aktien sydpå med knap 5%.

Det betød også at vores stop loss på 660 blev udløst. Dermed får vi ikke lejlighed til at demonstrere tretrins strategien i praksis i denne omgang. Første stærke støtte for Coloplast er 620, men jeg tror faktisk, aktien vil rette sig inden da.

Markedsdeltagerne har nemlig været lidt hurtige på aftrækkeren. Regnskabet var rigtig flot, og bekræftede den organiske vækst på 8%. Der kom samtidig med regnskabsaflæggelsen en opjustering af forventningerne til regnskabsåret som helhed.

Det eneste område der skuffer, er resultatet af stomi forretningen, der vokser en spids under, hvad der var forventet af analytikerne. De etablerede markeder som England og USA vokser faktisk bedre end forventet.

Det er de nye markeder, det man med et fint ord kalder emerging markests, der skuffer lidt. Det fine ord dækker over lande i den tredje verden og enkelte europæiske lande med en anstrengt økonomi som eksempelvis Grækenland.

Coloplast beskytter sig med bankgaranti

Til disse lande foregår salget mod stillelse af bankgaranti, og først når den er accepteret af Coloplast frigives varerne. Det er først, når denne frigivelse har fundet sted, at varerne optages i virksomhedens bogholderi som solgte.

Denne meget restriktive men også fornuftige bogføringspolitik fra Coloplast side kan derfor give de analytikere, der kun kaster et overfladisk blik på virksomhedens regnskab et forkert indtryk. 

Vi må desværre accepterer, at den succesrige virksomhed ikke i første omgang tog den lige vej op til kursmålet på 760. På trods af at vi blev stoppet ud på 660, har vi gjort en fin forretning med en god fortjeneste.

Det er langt fra usandsynligt, at vi skal ind i aktien igen. Vi følger udviklingen i såvel analyser som kurs på nærmeste hold.

Derfor bør du også følge med her på siden, så du får de gode muligheder serveret så snart som muligt.