Selskaber

Negativ udvikling for aktierne. Coloplast skuffer

Så blev det første støttepunkt brudt i det danske C 25 indeks. Det var ganske vist 1028, der ikke er et meget stærkt modstandsområde, men alligevel et tegn på at aktiemarkedet er svækket i øjeblikket.

Den afgørende støtte findes som beskrevet i forrige uge på 1080. Her fik vi ikke et brud i første omgang, og markedet steg en smule i sidste uge. Der er dog ingen tvivl om, at markedet vil teste støtten på 1080 ad flere omgange.

Man skal ikke lede længe for at finde den geopolitiske årsag til problemerne. Det er naturligvis handelskonflikten mellem USA og Kina. Efter meddelelsen om at den kinesiske vicepremierminister Liu He alligevel ikke kommer til USA som forventet, har frygten igen ramt aktiemarkederne over hele verden.

Mandag træder de nye amerikanske toldsatser på kinesiske varer i kraft. Der er ingen tvivl om, at Kina vil svarer igen, og vi dermed er i gang med den optrapning af konflikten, alle markedsdeltagere har frygtet.

Det betyder, vi skal være forberedt på, at der er en øget risiko for, at sagssignalerne i både det danske C25 og det tyske DAX udløses.

Coloplast skuffer

Ser vi på de individuelle danske aktier, er der heller ikke megen glæde at finde i skrivende stund her mandag morgen. Specielt springer en af mine gamle favoritter negativt i øjnene. Det drejer sig om Coloplast, der sætter sig godt 2% efter ved åbningen at have været helt nede i 612. Altså hele 4%.

Coloplast falder, fordi flere analytikere er blevet bekymrede efter medicinalvirksomhedens kapitalmarkedsdag. Her orienterede Coloplast de institutionelle investorer om, at væksten primært vil komme fra stigende priser på allerede klinisk godkendte produkter.

Det giver naturligvis anledning til bekymring hos børsmæglere og pensionskasser rundt omkring i verden. Det er nemlig et udtryk for, at der mangler nye produkter i pipelinen. I medicinalbranchen, hvor patenter typisk har en relativt kort levetid, er det et problem på den lange bane. Nye produkter er simpelhen en nødvendighed for fortsat at opretholde en indtjening, der retfærdigør en høj aktiekurs.

Den trofaste læser vil erindre, at vi allerede i begyndelsen af august måned fik udløst stop loss på kurs 660 på vores investering i Coloplast aktien. Vi hjemtog ved den lejlighed en flot gevinst. Samtidig anbefalede jeg, at man, efter at have solgt samtlige aktier i virksomheden, afventede et nyt køb, til aktien igen fremviser en solid uptrend.

Med den lidt kedelige udmelding på Coloplast kapitalmarkedsdag kom der en byge af nedjusteringer fra anerkendte internationale investeringsbanker. Enkelte af disse mener, at den korrekte kurs for aktien bør være 512! Det betyder mere end 20 procent under den nuværende kurs.

Det er jeg ikke enig i. Jeg mener fortsat, at Coloplast aktien igen kan tage en tur opad. Det er imidlertid ikke lige nu, og i særdeleshed ikke med en generel risiko for et stort fald i hele markedet. Når vinden igen vender for medicinalvirksomheden, skal man igen købe ind i aktien.

One thought on “Negativ udvikling for aktierne. Coloplast skuffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *