Selskaber

Carlsberg. Tag gevinsten hjem

Efter mit seneste indlæg fortsatte aktierne i USA opad med forøget styrke. Aktierne i Europa fulgte trop omend i et mere afdæmpet tempo. Det, der især drev aktierne nordpå, var afspændingen mellem USA og Mexico. Der blev fundet en mere mindelig løsning på det, der ellers begyndte at ligne en tredje front i Trumps agressive frihandelsbegrænsninger.

Flere trofaste læsere begyndte at tvivle på mine dystre forudsigelser om den nærmeste fremtid for aktiemarkederne kloden rundt. Ulykkeligvis var det to brande på tankskibe i Oman strædet, der sendte aktierne nedad igen. Det vi ser er, at negative nyheder forstærkes i denne situation. 

Væksten stopper i Kina

De seneste tal for væksten i industriproduktionen i Kina faldt til 5% i maj. Det er det laveste tal i 17 år. Det er det seneste tegn på stagnerende efterspørgsel i verdens næststørste økonomi, der kommer efter USA’s handelsbarriere.

Tilbage i Europa faldt alle aktier, der har fokus på handel med Storbritannien. Den inkarnerede EU modstander den konservative Boris Johnson vandt en overbevisende sejr i første runde af valget af den nye leder for det konservative parti i England efter Theresa May’s afsked. Boris Johnson har udtalt, at han vil trække Storbritannien ud af EU den 31. oktober, hvadenten der er en aftale på plads eller ej.

Ovenstående indikerer med uhyggelig tydelighed, at aktiemarkederne fortsat er i farezonen, på trods af der var et “mini-rally” i begyndelsen af juni. De, der har reduceret deres portefølje som beskrevet i tidligere indlæg, skal ikke gøre mere lige nu, medmindre I har aktier i Carlsberg.

Carlsberg er steget kraftigt

Jer der fulgte min anbefaling i indlægget, hvor jeg forventede en stigning på yderligere 10% i Carlsberg aktien, skal forberede hjemtagelse af gevinsten. I forbindelse med anbefalingen beskrev jeg, at stop loss skulle flyttes op til 858. Aktien nåede 900 28. maj, hvorefter den dykkede hurtigt til 864 den 4. juni. Den standsede dermed faldet 6 figurer over vores nye stop loss. Derefter genoptog bryggeri aktien stigningen. Carlsberg satte rekord i 910 12 juni,  inden den igen faldt tilbage.

Jeg anbefaler at man går ud ved at placere et trailing stop 10 figurer under det nuværende niveau. Vi går altså lidt tættere på benet end med det nuværende stop på 858. Du kan se teknikken fuldstændig beskrevet i indlægget om trailing stop. Eksemplet drejer sig iøvrigt om Tryg, der også fik en stærk købsanbefaling i ovennævnte indlæg fra 4 april. Her har teknikken virkelig givet bonus, da Tryg aktien endnu ikke har udløst trailing stop, på trods af den under den flotte opgang har sat sig et par gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *