Aktiemarkedet

Faren er ikke drevet over

Det danske aktiemarked åbnede med fald mandag morgen. Efter kun en halv times handel var det toneangivende C25 indeks faldet med næsten 2%. Det var i særdeleshed A.P. Møller Mærsk, Danske Bank og FLSmidth, der førte an i faldene.

Som ventet klarede Tryg og Genmab sig betydeligt bedre end de øvrige aktier, og efterhånden som dagen skred frem gik Tryg og Genmab i grønt. De var dermed med til at trække C25 indekset op. I skrivende stund her sidst på mandag eftermiddag er det danske indeks oppe med en kvart procent.

Det er stigningerne i de amerikanske aktier, der kommer ovenpå en lidt negativ åbning, der trækker de europæiske og dermed også de danske aktier op.

Det er især Apple og de amerikanske banker, der er med til at løfte de amerikanske indeks. Betyder det så, at faren er drevet over? Nej! 

Det er en modreaktion

Der er blot tale om en modreaktion ovenpå på de voldsomme fald i slutningen af sidste uge, hvor det danske marked var lukket. Det hjælper så i første omgang de danske aktier på benene igen, men salgsignalet i det danske marked er stadig intakt. Samtidig skal man være opmærksom på, at toneangivende danske aktier som A.P. Møller Mærsk og FLSmidth har sat sig kraftigt med 3%, og ikke har korrigeret op efter stigningen i de amerikanske aktier.

Det er muligt, at også dagen i morgen vil byde på stigninger for de danske aktier. Så har vi igen en dansk helligdag grundlovsdag, mens de udenlandske børser kører videre for fuld kraft.

Jeg er dog overbevist om, at vi står foran yderligere voldsomme fald i aktierne såvel i Danmark som globalt. Derfor skal man benytte de stigninger, der er kommet her sidst på dagen samt eventuelle stigninger i løbet af i morgen, til at få reduceret sin aktiebeholdning i henhold til ens horisont som beskrevet i forrige indlæg.

One thought on “Faren er ikke drevet over

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *