Uncategorized

Skal man købe aktier nu?

Det danske aktiemarked sluttede ugen flot. Den begyndte med den nedadgående korrektion, jeg forventede i forrige indlæg, men de danske aktier rettede sig fredag med en stigning på knap halvanden procent.

Markedet vil igen forsøge at bryde op

Jeg forventer, at markedet igen vil forsøge et opadgående brud af 1050 på C 20 Cap. I det amerikanske Dow Jones indeks er der fortsat stærk modstand på 20000. Lykkedes det at bryde disse to punkter, vil der være plads til pæne stigninger i såvel Europa som USA. Så skal man købe aktier nu.

skal man købe aktier nu
Skal man købe aktier nu?

Novo Nordisk fik en hård uge i USA. Medicinalindustrien fik et ordentligt skud for boven af Donald Trump, der rettede et voldsomt angreb på medicinalpriserne i USA. Hertil kom et sagsanlæg fra en amerikansk pensionsfond for vildledende oplysninger.

Saganlæg mod Novo i USA

Man skal dog være opmærksom på, at det er billigt at indlede sagsanlæg i USA, da deres retssystem er indrettet anderledes end vort. Advokater tilbyder typisk at anlægge og føre sager efter “no cure no pay princippet”, således at det er omkostningfrit for sagsøger. Advokaten får så en meget stor del, som regel en tredjedel, af den tilkendte erstatning hvis man vinder sagen.

Derfor er et sagsanlæg ikke nødvendigvis lige så alvorligt i staterne som i Danmark. Der er dog altid en risiko, så det er jo ikke ligefrem positivt. Novo klarede sig dog nogenlunde, men som tidligere sagt skal man holde et vågent øje med den, og gå ud såfremt den begynder at falde.

Genmab vil igen forsøge at bryde 1300

Genmab faldt ligeledes tilbage efter Trumps angreb, men kom også igen fredag med en pæn stigning. Vi må forvente, at den kommer til at kæmpe en hård kamp på niveauet 1300. Jeg tror ikke, den vil bryde igennem i den kommende uge, men gør den det skal der købes ind.

Nordea faldt i løbet af ugen påvirket af manglende begejstring for bankaktier. Jeg tror, det er forbigående og holder positionen i Nordea.

I Tyskland er der en interessant udvikling i Volkswagen, der er brudt opad efter et år i en sidelæns trend. Det ser ud som om at markedet accepterer de problemer, der er for virksomheden i USA, og alligevel giver den en chance. Jeg køber aktien med et kursmål på 170 €.

Så skal man købe aktier nu?

Spørgsmålet skal man købe aktier nu, kan besvares på følgende måde: Vent til vi ser et gennembrud af 20000 i Dow Jones og subsidiært et gennembrud af 1050 i C 20 cap.