Makro økonomi

Arbejdsmarkedsrapporten fra USA sender aktierne op

Aktiehandlen i København starter ugen i højt humør. Det er arbejdsmarkedsrapporten fra USA, der sender aktierne op. Det kommer ovenpå pæne stigninger i USA fredag aften og i Asien tidligt i morges dansk tid.

Arbejdsmarkedsrapporten oplyste om 313000 nye arbejdpladser i februar
Der kom 313.000 nye jobs i USA

Arbejdsmarkedsrapporten, eller på engelsk nonfarm payrolls, fik de ellers meget pragmatiske danske aktieøkonomer til at hoppe op ad stolen. Tallene overraskede da også i den grad positivt. Den amerikanske økonomi skabte 313.000 nye job mod forventet 200.000.

Hertil kommer at lønomkostningerne kun steg 2,6 procent på årsbasis, hvilket var væsentligt mindre end estimaterne fra Reuters. Det betyder, der er kontrol med inflationen i USA, hvilket dæmper frygten for rentestigninger. Det er som bekendt denne frygt, der er en af de stærkeste katalysatorer for en kraftig korrektion på aktiemarkederne.

Kedeligt regnskab fra Bavarian

Det er stadig regnskabssæson, og vi fik mandag et lidt kedeligere et af slagsen. Det var Bavarian Nordic, som offentliggjorde sit regnskab for 2017. Det har som bekendt været et godt år for Bavarian Nordic, men selskabets forventninger til 2018 skuffede fælt og sendte aktien ned med næsten 10%.

Det har desværre bredt sig til de andre medicinalselskaber, og får Genmab til at sætte sig lidt. Genmab aktien har ellers været i topform, siden biotekselskabet offenliggjorde deres regnskab 21. februar. Her overraskede forventningerne til fremtiden meget positivt, og sendte aktien voldsomt op, hvilket udløste et købssignal.

Genmab kan bekræfte købssignal

Brydes modstanden på 1280, er købssignalet bekræftet, og vi køber aktien. Stop loss skal være på 1190. Til gengæld er det opadgående potentiale på den tidligere top 1480. Det giver dermed et glimrende forhold mellem risiko og gevinst.

Den kortsigtede investor bør tage gevinsten hjem omkring 1480. Eventuelt kan man flytte et stop med op og tage gevinsten, hvis aktien falder tilbage. Du kan læse mere om dette i kapitlet om strategi.

Jeg tror ikke, Genmab aktien vil komme højere end 1500 i første omgang. Den gamle top er et meget stærkt modstandpunkt. Herudover er der nu indiskonteret mange gode nyheder i kursen på aktien, så der skal stærke salgstal til for st skubbe den videre op.

Den generelle markedsretning skal også være med Genmab, og som den trofaste læser vil huske, er jeg fortsat skeptisk i forhold til aktieåret 2018, selvom markedet i skrivende stund retter sig pænt.