Makro økonomi

Forhandlinger mellem USA og Kina

Det amerikanske aktiemarked havde en fantastisk eftermiddag i går mandag med stigninger på godt 3%. Skiftet til mere positive toner kommer efter forlydender om, at der nu indledes forhandlinger med Kina for at undgå en handelskrig.

Jeg er dog personligt stadig meget bekymret for udviklingen på aktiemarkederne verden over i hele 2018. Vi vil naturligvis opleve perioder med store daglige stigninger, men jeg forventer stadig, den negative trend vil være fremherskende året igennem.

Interessante muligheder

Det betyder dog ikke, at jeg mener, vi skal gemme alle pengene under sengen. Det vil dog efter min opfattelse være klogt at reducerer ens eksponering på såvel aktier som obligationer og have en del af porteføljen i kontant indlån.

Men der er stadig interessante muligheder for fortjenester på aktiemarkedet. Husk dog at have stop loss tæt på positionerne.

Genmab aktien brød op gennem modstanden på 1280, og bekræftede dermed det tidligere købssignal. Men efter dette så vi, hvorfor den generelle markedstrend har stor betydning. I stedet for at fortsætte op som forventet satte Genmab aktien sig eftertrykkeligt. Vi var dog heldigvis langt fra det anbefalede stop loss på 1190.

Det er et glimrende eksempel på, hvordan nyheder fortolkes alt efter den generelle markedsstemning. Der kom nyheder om salget af Darzalex for februar måned. Tallene viste umiddelbart et lille fald.

Det skyldtes dog en misforståelse. Februar er som bekendt årets korteste måned, og der er derfor færre klinikdage end i marts. Der er, når man korrigerer for dette faktum, tale om en stigning i salget på 7%.

Biotek aktien har da også rettet sig, og er i skrivende stund igen på vej nordpå. Dette sker på trods af, at 2 større amerikanske hedgefonde har indgået shortpositioner på tilsammen omkring en million aktier. Vi holder positionen med stoppet på 1190.

Pandora

Jeg har tidligere nævnt, at Pandora aktien igen er ved at blive spændende. Efter den seneste tids positive udvikling er aktien nu på vej mod et stærkt købssignal ved gennembrud af 680. Det er ikke mindst den positive modtagelse af forårskollektionen, der giver aktien et stærkt comeback.

Jeg anbefaler dog kraftigt, at man i det nuværende urolige marked venter med at købe smykkeaktien, til vi ser et klart gennembrud og dermed et stærkt købssignal.