Uncategorized

Aktiemarkedet hviler ud efter en flot opgang

Ugen sluttede en annelse lavere end toppen og ny rekord onsdag. Fredagen startede temelig negativt i Europa. Det danske marked faldt hele dagen frem mod lukningen.

Aktiemarkedets udvikling.
Aktiemarkedet tager en pause i stigningen, men kommer igen.

Årsagen til faldet fik mange forklaringer med på vejen. Flere iagttagere mente, at det var tvivl om Donalds Trumps politik, der udløste reaktionen. Jeg tror nu mere på, at der er tale om en naturlig modreaktion efter en lang periode med uafbrudt stigning.

Under alle omstændigheder rettede såvel markedet i USA som i Europa sig efter dansk lukketid. Markederne nåede dog ikke toppen fra rekorderne midt på ugen.

Den positive trend kommer tilbage

Jeg forventer, at den positive trend vil være tilbage i løbet af næste uge, og opgangen vil fortsætte et stykke tid endnu.

Novo viste sig at få lidt medvind i løbet af ugen. Opgangen var til dels drevet af en patentsag der blev vundet i Kina. Det er ikke umuligt, Novo vil få en opgang i de kommende måneder, men vent med køb til vi ser et klart opbrud fra det nuværende niveau. En lukkekurs over 265 vil være en klar indikation af, aktien er tilbage i en opadgående trend.

Regnskab fra Genmab onsdag

Genmab satte sig også lidt sidst på ugen, uden der var nyheder fra selskabet, der kommer med regnskab på onsdag den 22. februar. Jeg forventer fortsat, aktien vil stige på kort sigt og fastholder mit langsigtede mål på 2000.

Guldet presser igen på opad og dermed burde vores guldmineaktie Newmont Mining Corp. også have gode udsigter for de næste måneder.

Bekymring om valget i Frankrig

Bekymring om udfaldet af det kommende valg i Frankrig, og hvorvidt Le Pen vil vinde, vil komme til at præge de kommende måneder på de europæiske børser. Samtidig vil der i USA være fokus på, hvor mange af valgløfterne Donald Trump vil indfri i sit første år i embedet.

Jeg tror på en fortsat opgang i såvel Europa som USA frem til begyndelsen af maj måned. Når vi når begyndelsen på sommeren, skal vi også tage gevinsten hjem. Mere om det i kommende indlæg.