Aktiemarkedet

Regnskab i fokus

Regnskaber fra USA gør, at aktiemarkederne verden over er kommet stærkt igen i den sidste uges tid. Det skyldes dels, at uroen over amerikanernes og deres allieredes angreb i Syrien er drevet over. Dels at regnskabssæsonen for første kvartal er gået i gang i USA. Der er kommet langt bedre resultater end forventet fra mange af de virksomheder, der har aflagt regnskab indtil nu.

Det er dog for tidligt at sige, vi er inde i en generel opgang. Det er nemlig under 10 procent af selskaberne, der har offentliggjort regnskaber indtil nu. Samtidig nærmer såvel det tyske som det amerikanske toneangivende indeks sig nogle stærke modstandspunkter. Såfremt de bliver gennembrudt under stor omsætning, har vi et stærkt købssignal. Men lad det nu ske først!

Nyheder fra Genmabs partner Janssen

Genmab, der gav et godt købssignal for et par uger siden, kan bevæge sig ud af farezonen med nyheder fra partneren. Der kommer i dag regnskab for årets første tre måneder fra Biotekselskabets samarbejdspartner Johnson & Johnson, som ejer selskabet Janssen, der står for salget af Darzalex.

Det kan falde ud til begge sider, og ikke mindst markedsdeltagerenes fortolkning er svær at forudsige. På den lange bane mener jeg stadig, Genmab vil være en særdeles god investering.

Smykkeaktien, som vi havde en købsanbefaling på i sidste uge, har udviklet sig positivt og handles nu tæt på kurs 700. Det er en stigning på 3% og et første skridt på vejen mod kursmålet  på 866.

Vi følger aktien tæt, og såfremt stigningen fortsætter, anbefaler jeg at flytte stoppet op på halvdelen af beholdningen som beskrevet i artiklen om strategi for aktiehandel.

Den kommende uge byder på endnu flere regnskaber især fra Amerika. Fortsætter de gode nyheder, kan andre danske aktier i de kommende dage blive interessante på den korte bane.

Den langsigtede investor bør efter min opfattelse fortsat afvente situationen og ikke foretage yderlige opkøb til porteføljen, før vi som nævnt i ovenstående har en bekræftet opgang.