Aktiemarkedet

Jule stigningerne på aktiemarkeder udebliver

Det danske aktiemarked har bevæget sig kraftigt op og ned gennem de seneste uger. Det er det man i fagsproget kalder høj volatilitet. I modsætning til det tyske DAX indeks har det danske C 25 endnu ikke udløst et nyt salgssignal til forstækning af det tidligere.

Jeg forventer dog, at det vil komme i løbet af indeværende uge. Den antagelse bygger på den underliggende negative tone på aktiemarkederne i såvel USA som Tyskland. Et meget lille lokalt marked som det danske kan sagtens i en periode foretage bevægelser, der er anderledes, eller ligefrem går imod trenden på de globale markeder, men ikke i længden.

Den fortsatte politiske usikkerhed på en lang række områder har længe stoppet alle forsøg på en større opgang på verdens aktiemarkeder. Det har da også gjort, at det traditionelle jule rally er udeblevet.

Fra midten af december lukker mange markedsdeltagere årets bøger, hvilket medfører en mindre likviditet på markedet. Det giver igen mulighed for at de børshandlere, der ikke er gået på juleferie, kan løfte aktierne relativt let. Men det er som sagt endnu ikke sket i år.

Jeg tror vi fortsat kommer til at se et negativt marked frem mod juleaften. Derimod kan dagene mellem jul og nytår måske komme til at give et løft, der kan blive begyndelsen på en bundformation. Hvilket scenario vi kommer til at se her, vil blive afgørende for udviklingen på aktiemarkederne i de første uger af januar.

TEVA aktien falder

En af de aktier, jeg længe har fulgt her på bloggen, er den israelske medicinalvirksomhed med dansk topchef TEVA. TEVA er noteret på New York Stock Exchange. TEVA aktien er, siden den danske CEO Kåre Schultz trådte til første november sidste år, steget flot. Stigningen startede så langt nede som kurs 11, og toppede helt oppe i 25. Et meget flot rally der ikke mindst skyldes tilliden til Kåre Schultz.

Opgangen mødte dog gentagne gange kraftig modstand på 25, hvor TEVA aktien  blev afvist. Det indledte et fald, som jeg advarede mod i mit indlæg 28. oktober. På den lange bane skal TEVA nok komme tilbage, men jeg tror vi skal betydeligt længere ned, før vi kommer til at se stigninger i TEVA igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *