Aktiemarkedet

Aktierne stiger men pas på!

Efter kraftige fald først på ugen, der bekræftede den nedadgående trend, sluttede ikke mindst de danske aktier ugen med at aktierne stiger. Handlen var i USA præget af Thanksgiving og den efterfølgende Black Friday.

Det betød, at der var lukket på de amerikanske børser torsdag, og fredag bød kun på behersket aktivitet. Det var ugen igennem særlig de store teknologiaktier som Apple og Amazon, der satte tonen, og den var nedadgående.

Den noget mere positive tone på det hjemlige marked torsdag og fredag har fået nogle analytikere til at anbefale køb i specifikke aktier.

De råd vil jeg på det bestemmeste fraråde at følge for nuværende. Det er min overbevisning, at man altid skal følge hovedtrenden i markedet. Det betyder, at man først skal købe aktier, når der er meget klare indikationer om, at nedgangen er forbi.

Det giver langt mere sikkerhed og ro i handlerne at følge trenden. Naturligvis er det muligt, at enkelte aktier vil gå imod den fremherskende tendens. Jeg vil dog til enhver tid foretrække at gå glip at den mulige gevinst disse undtagelse måtte give fremfor at risikerer store tab.

Aktierne stiger på de europæiske Børser

Her mandag morgen fortsætter den positive stemning på de europæiske aktiebørser. Det er i særdeleshed udsigten til en bred tilfredshed med brexit løsningen, der driver markedet.

Alt afhængigt af hvordan det amerikanske marked åbner, og ikke mindst udvikler sig gennem aftenen, kan vi sagtens komme til at se fortsatte stigninger i indeks i såvel Danmark som Tyskland.

Det betyder dog på ingen måde, at jeg ser tegn på, at nedgangen er slut for de danske aktier. Det danske C25 kan sagtens kravle yderligere et par procent op, men nedturen vil komme tilbage herefter.

Det vil formodentlig varer til tæt på juleferien, før vi måske får en mere stabil og stærk opgang i forbindelse med årsskiftet.

Der er en tradition for at portefølje managerne i de store udenlandske fonde og pensionskasser forsøger at løfte aktierne hen mod nytår, hvor de gør bøgerne op. Mange aktiehandlere i udlandet har en meget attraktiv provisionsordning, der opgøres på bagrund af værdien af beholdningen ved årsskiftet.

Men indtil vi ser tydelige købssignaler, vil jeg afvente situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *