Aktiemarkedet

Solid stigning på aktiemarkedet

Det danske aktiemarked indleder den anden uge i 2018 med en solid stigning inspireret af positive markeder i både USA og Asien. I spidsen af det nye toneangivende danske C25 indeks ligger medicinal aktierne Lundbeck og Genmab.

Solid stigning på aktiemarkedet
Solid stigning på aktiemarkedet

Genmab har ellers haft et dårligt efterår med et stort fald. Faldet blev drevet af misforståelser omkring forventningerne til salget af Darzalex i 2018 samt enkelte nedjusteringer fra analytikerne. Der har egentlig ikke været faktuelle data, der kan retfærdigøre nedturen, men da kursen er drevet af udsigterne til et stort fremtidigt salg af Darzalex og resten af Genmabs pipeline, skal der jo ikke så meget til, før aktien skrider.

Nye Toner for Genmab

Nu har piben fået en anden lyd! Genmab er steget med over 10% siden årsskiftet. Den meget positive udmelding fra Investeringsbanken Jeffries, der ikke alene hævede kursmålet til 1900 men også topmålet for salget af Darzalex til 10 milliarder dollars, skød det nye år i gang for biotekvirksomheden.

Dermed er de forventninger, jeg fremlagde i mit indlæg om Christmas Rally blevet mere end indfriet. De der har købt aktien som anbefalet i mine tidligere indlæg, kan nu glæde sig over stigningen. De der endnu ikke har aktien eller som ønsker at øge positionen, bør vente med at købe, til vi får en mindre korrektion af opgangen.

Dette vil formentlig ske i løbet af næste uge, hvor jeg ligeledes forventer en korrektion af aktiemarkederne generelt. Den langsigtede investor bør da købe ind af biotekaktien med henblik på et kursmål, der efter min opfattelse bør ligge en streg over Jeffries nemlig på kurs 2000 eller måske lige under, da 2000 er et meget stærkt psykologisk punkt.

Forsigtigt køb af Pandora

Pandora, som jeg ligeledes har omtalt flere gange, viser også tydelige tegn på, at nedgangen omsider er forbi. Aktien har været under hårdt pres fra short selling af amerikanske hedge fonde, men de har langsomt reduceret deres eksponering.

Derfor vil jeg vove pelsen og anbefale et forsigtigt køb af Pandora. Man bør lægge et stop loss 50 figurer under den pris man køber til og lade stoppet følge med op. Det er ikke et sikkert anlægskøb endnu. Den som køber på denne anbefaling, må være rede til at tage et eventuelt tab hurtigt. Til gengæld er det opadgående potentiale meget stort. I bedste fald omkring 35%!