Selskaber

Regnskab fra Tryg

Tirsdag bød på sæsonens første regnskab for andet kvartal 2018. Det kom fra forsikringskoncernen Tryg og overraskede positivt med en toplinje, der var en spids bedre end ventet.

Alligevel satte aktien sig markant fra morgenstunden. Det skyldes, at selve resultatet var på 568 mio. kr. mod ventet 615 mio. kr. Årsagen til dette finder vi i investeringsresultatet, der var markant dårligere end ventet.

2018 har været et vanskeligt investeringsår indtil nu. Det er ikke lykkedes for Tryg at håndterer dette marked heldigt. De har tabt ikke mindre end 90 millioner kroner, hvor analytikerne havde forventet et investerings resultat med et beskedent plus.

Tryg Aktien har dog siden rettet sig, og såfremt vi i den kommende tid får en lukning på 160 eller derover, bliver der udløst et meget attraktivt købssignal. Stop loss skal lægges på 135, og kursmålet er på 195. Igen et glimrende forhold mellem risiko og gevinst.

Lundbeck og Coloplast

På trods af den eskalerende handelskrig mellem USA og Kina har aktiemarkederne det rigtig godt i den vestlige verden. Købssignalerne i både USA og Europa er stadig intakte på trods af en modreaktion. Vi skal dog stadig udvise forsigtighed, da det tyske købssignal stadig er svagt og ikke endegyldigt konfirmeret.

De to andre medicinalaktier, vi har givet købsanbefalling Lundbeck og Coloplast ,udvikler sig også positivt. Lundbeck lider stadig under skepsisen til den nye topchef, hvorimod Coloplast tordner frem mod kursmålet på 760. Bliver aktien ved på denne måde, skal vi snart have flyttet stoppet op igen fra de nuværende 600.

TEVA, som også er i stærkt køb, falder noget tilbage uden selskabsspecifikke nyheder. Man kunne måske forestille sig, at aktien lider lidt under vildbassens (Donald Trump) udfald mod medicinalgiganten Pfizer, der har haft den frækhed at hæve deres priser, hvad enhver anden kommerciel virksomhed gør med jævne mellemrum.

Den israelske medicinalvirksomhed holder dog købssignalet intakt, så her er en mulighed for at komme ind til en bedre pris, ligesom den risikovillige investor bør forøge sin nuværende position med 50%.