Selskaber

Køb Newmont Goldcorp

I det seneste blog indlæg gav jeg udtryk for, at jeg forventede et nedbrud i det danske C25 index ned gennem det vigtige modstandspunkt på 1090. Det, må man sige, lader vente på sig. Aktiemarkedet står ellers overfor en række udfordringer. Primært følgende tre: Handelskrigen mellem USA og Kina der fortsat bølger frem og tilbage, den politiske uro i såvel Storbritanien som Italien og sidst men bestemt ikke mindst udviklingen i rentekurven. Derfor er en aktie som Newmont Goldcorp vigtig for porteføljen. Læs meget mere om det i nedenstående.

I skrivende stund er der fokus på udviklingen i England fra de europæiske aktiehandlere. Det ser umiddelbart ud til at det engelske parlament vil forhindre den engelske premierminister Boris Johnson i at gennemfører en “no deal-Brexit”. Det opfattes naturligvis som meget postivt af aktiemarkedet, hvorfor de europæiske aktier er steget onsdag.

DAX lige under stærk modstand

Det tyske DAX indeks handler lige under den stærke nedadgående modstandslinie. Får vi et brud opad gennem den, er markedet i Tyskland ihvertfald midlertidigt vendt til en opadgående trend. Jeg tvivler dog meget på, at det kommer til at ske. For den gode orden skyld skal jeg oplyse, at det betyder, at det toneangivende tyske indeks skal lukke over 12.200.

Afhængig af den politiske udvikling i England og Italien tror jeg godt, vi kunne komme til at se en opadgående bevægelse i de danske aktier de næste par dage. En af de aktier, der i så fald vil trække godt op, er Novo Nordisk A/S. Den langsigtede pensionsopsparer skal stadig være varsom med at købe danske aktier i øjeblikket, men har man mod på en investering med en hvis markedsrisiko, så er Novo en oplagt kandidat. 

Kursmålet er 395 altså en stigning på 10% procent, da aktien i skrivende stund noteres til 360. Afhængig af positionens størrelse kan man vælge at anvende den tretrins teknik, jeg beskriver i artiklen om aktie strategi. Under alle omstændigheder skal positionen beskyttes med et stop loss på 345. 

Udvikler aktien sig derefter gunstigt, som jeg forventer, flyttes stoppet med op i en afstand på 8 kurspoint fra den højest opnåede kurs. Du kan læse mere om denne teknik i indlægget om trailing stop. Hvis den generelle markedsstemning bliver negativ, som følge af en af de tre faktorer jeg omtaler i indledningen, vil også Novo blive ramt. Det gør at positionen er mere risikofyldt, end jeg normalt foretrækker.

Newmont Goldcorp

Til gengæld er en investering i Newmont Goldcorp Corporation, der tidligere hed Newmont Mining Corporation, et must for alle investorer. Det skyldes den latente risiko der både politisk og rentebaseret er i aktiemarkedet. Jeg har flere gange tidligere anbefalet denne aktie fordi aktien, idet den er knyttet til udviklingen i guldprisen, giver en god diversitet i porteføljen.

Guldet er som bekendt steget meget indenfor det seneste år. Med de uroligheder der plager verden i øjeblikket, er der ingen grund til at tro, at prisen på guld ikke vil fortsætte opad et stykke tid endnu. De, der købte Newmont Goldcorp på min anbefaling for et år siden, har gjort en rigtig god forretning. Jeg mener som sagt, at med den udvikling vi ser i guldprisen, er der meget mere i Newmont Goldcorp fremadrettet. 

Jeg mener, at Newmont Goldcorp eller andre guldaktier bør udgøre en væsentlig del af enhver portefølje i den nuværende markedssituation. Guldet, og dermed guldmineaktierne, stiger, når der er uro i verden. Det får som bekendt de fleste andre aktier til at falde. Dermed skabes der en god balance i ikke mindst pensionsporteføljen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *