Makro økonomi

Topmøde I Jackson Hole

Ugens store begivenhed på den internationale finans scene er Centralbankernes ledermøde, som finder sted i Jackson Hole, Wyoming USA i dagene  24. til 26. august.

Traditionelt set bliver den årlige begivenhed betragtet med spænding og nervøsitet af markedsdeltagerne. Når Janet Yellen fra USA og Mario Draghi, chefen for den europæiske centralbank, taler på fredag, vil mange følge opmærksomt med og lytte efter de mindste signaler om, hvor renten vil bevæge sig hen.

Devils Tower, Jackson Hole, Wyoming
Jackson Hole, Wyoming

Der er dog også iagttagere, som ikke venter noget nyt fra mødet. Man skal dog være opmærksom på, at kommer der nyheder fra Jackson Hole, kan det få meget voldsom indflydelse på aktiemarkedet.

Aktierne havde en flot dag

Aktierne havde ellers en flot dag i går tirsdag over hele verden med store stigninger. Festen fortsatte desværre ikke til Asien, og da markederne åbnede i Østen i de tidlige morgentimer,  var det med mindre fald, der forventes at forplante sig til Europa.

Genmab, der efter glæden over regnskabet i begyndelsen af august har været lidt under pres, falder igen efter offentliggørelsen af skuffende salgstal for Darzalex i juli måned. Det er dog vigtigt at huske på, at det var nøjagtig det samme, vi så i august 2016, da salget for juli samme år blev offentliggjort. Her faldt aktien godt 5%, men rettede sig igen i begyndelsen af september.

Genmab nærmer sig støttepunkt

Det er dog foruroligende, at Genmab aktien nærmer sig det stærke støttepunkt på 1240. Såfremt dette punkt brydes i nedadgående retning, kan det være begyndelsen på et større fald. Denne risiko vil blive kraftigt forstærket, hvis den generelle markedsstemning vender til negativ.

Farlig teknisk formation

Markedet svinger i øjeblikket frem og tilbage. Vi ser dage med pæne stigninger og gode selskabsnyheder. Derefter får vi pludselige fald forårsaget af nyheder om den politisk uro.

Det har medført, at den tekniske analyse begynder at danne et billed af en sidelæns formation. Dette kan betyde et fald, hvis formationen brydes nedad. Indtil videre mener jeg, vi skal slå koldt vand i blodet. Hvis vi får et brud nedad, samtidig med at Genmab bryder 1240, skal beholdningen af aktien reduceres. Hvor kraftigt afhænger af den enkeltes strategi.