Makro økonomi

Handelsaftalen

Onsdag blev den længe ventede fase 1 handelsaftale mellem Kina og USA underskrevet af Donald Trump. Det får dog ikke “Himlens Port” til at åbne sig. Ganske vist betyder handelsaftalen, at de toldafgifter, der fra begge landes side har været lagt på den andens varer, bliver lempet betragteligt. Samtidig har Kina indvilget i at købe varer, herunder landbrugsvarer, for et samlet beløb på 200 milliarder dollars i løbet af de næste to år.

Det lyder umiddelbart rigtig godt. Glæden blandt aktiehandlerne var da også stor, da handelsaftalen blev annonceret kort før jul. Men, og der er et stort men, mange af de største problemer er ikke løst. De vil først blive bearbejdet i de fase 2 forhandlinger, der nu skal til at begynde.

Derfor ser vi heller ikke den store eufori på aktiemarkederne. Det var der nok nogle markedsdeltagere, der havde forventet. Det betyder dog ikke, at det samlede indtryk af en afdæmpning af konflikten mellem USA og Iran, samt generelt positive nøgletal for økonomierne i såvel Asien som Europa, ikke vil være med til at løfte aktierne i den kommende tid.

Aktier der er gode køb

Jeg har i et tidligere indlæg gjort opmærksom på, at der begynder at blæse mildere vinde over finanssektoren i Danmark. Her var det specifikt Nordea, jeg havde fokus på. Selvom den nordiske bank har sat sig lidt siden nytår, har jeg fortsat store forventninger til, at banken i løbet af foråret vil stige pænt.

Danmark næststørste bank Jyske bank er der også interessante muligheder i. I modsætning til Danmark’s største bank Danske Bank har banken fra Silkeborg formået stort set at klare frisag i hvidvaskningssagerne, omend der har været nogle uheldige artikler om skatterådgivning.

Efter at Jyske Bank erhvervede kreditforeningen BRF i, hvad man næsten kan beskrive som stilfærdighed, er indtjeningen vokset ganske fornuftigt. Jeg anbefaler, at man køber  ind i Jyske Bank efter den tretrins strategi, jeg beskriver i min artikel om strategi. Stop loss skal placeres i 218. Jeg anbefaler, at man indledningsvis anvender et fast stop.

Tryg og Topdanmark

Vi bliver i den finansielle sektor, men skifter fokus til forsikringsselskaberne. Her er det i særdeleshed Tryg og Topdanmark, der tiltrækker sig opmærksomhed. Begge virksomheder kommer med årsregnskaber i nærmeste fremtid. Tryg kommer med årsregnskab den 22. januar. Dagen efter følger så Topdanmark om ikke med årsrapport så ihvertfald med resultatet for helåret.

Det er altid lidt spekulativt at købe aktier op til fondbørsmeddelelser og i ikke mindst årsregnskab, men da i særdeleshed Tryg også er en god aktie i anlægsporteføljen, kan selv den forsigtige pensionsopsparer være med uden at miste sin nattesøvn.

Jeg anbefaler, man køber Tryg til markedskurs. Stop loss skal for den spekulative investor være på 192, det bør være statisk indledningsvis, indtil markedet har absorberet regnskabet den 22. januar. 

Det er før set, at markedsdeltagerne først sender en virksomhed ned i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for derefter at sende den opad igen. Det sker typisk efter, at analytikerne har fordøjet tallene. Pensionsopspareren og den langsigtede investor bør lægge stop loss helt nede i 179, så aktien får plads til at bevæge sig.

Topdanmark er ikke helt moden endnu. Der er meget stærk modstand i niveauet 350. Vi skal derfor have en lukkekurs over 350 på Topdanmark aktien, før jeg vil anbefale et køb. Så er den til gengæld også meget attraktiv. Stop loss lægges i givet fald i 310. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *