Aktiemarkedet

Aktiemarkedet sætter rekord

Aktierne sætter ny rekord! Aktiemarkedet i Danmark er efter flere dage med opgang brudt ud af den sidegående bevægelse, der ellers har præget de seneste måneder på trods af store stigninger i udlandet og ikke mindst i USA.

Ny rekord for aktiemarkedet
Aktiemarkedet sætter ny rekord og kører nordpå.

Det har betydet at det danske C20 Cap indeks igen sætter rekord. Opgangen i eliteindekset er drevet af en bred vifte af aktier, men ikke mindst Coloplast og Mærsk aktierne har anført opgangen de seneste dage.

Genmab stiger efter nye forsøg

Genmab, der ellers var på vej mod en ny kursrekord i forrige måned, blev sat noget tilbage efter en nedjustering af aktiens kursmål fra J.P. Morgan. Dette er nu næsten glemt, efter at virksomheden annoncerer, at de indleder fase 2-studie med et middel mod livmoderhalskræft.

Jeg har i flere tidligere indlæg efterlyst flere nye produkter i Genmabs pipeline. Dette er vigtig for, at virksomheden fortsat kan vokse, og det ikke kun er Darzalex, som trækker læsset.

Det stof, som Genmab arbejder med, har fået det mundrette navn Tisotumab Vedotin. Samtidig med studiet af Tisotumab Vedotin mod livmoderhalskræft vil virksomheden også teste stoffests virkning på andre kræftformer som prostatakræft, lungekræft og kræft i spiserøret.

Vi, der har aktien, kan glæde os over nyhederne. Skal man derimod ind i aktien enten igen eller for første gang, bør man vente på et gennembrud af 1490. Et sådant gennembrud vil bekræfte, at opgangen er stabil og af længere varighed.

Ved gennembrud af 1490 købes til markedskurs, og der beskyttes med stop loss på 1380. Target eller kursmål vil være 1840, der i givet fald bør nås indenfor 6 måneder.

TDC A/S bliver interessant

En helt anden aktie i en helt anden branche der er blevet interessant i den senere tid er TDC A/S. Noget så kedeligt som en statslig ordre har givet aktien et gevaldigt skub opad. TDC er efter en aftale med statens indkøbscentral blevet eneleverandør af såvel mobiltelefoni som fastnet.

TDC aktien har et stærkt modstandspunkt på kurs 40. Brydes modstanden opad, er der plads til en flot stigning. Køb til markedskurs ved brud over 40. Stop loss lægges på 35 og target er kurs 52. En potentiel stigning på hele 30 % i løbet af 4 måneder.

Når du skal ud og indgå nye positioner på aktiemarkedet, kan du forhåbentlig få glæde af min artikel om strategi.