Aktiemarkedet

Aktiemarkedet i forårshumør

I modsætning til vejret hvor vinteren stadig ikke rigtig har sluppet sit tag, så åbnede det danske aktiemarked i dag torsdag i sprudlende forårs humør. I det toneangivende C25 indeks var alle aktier her til morgen iklædt grønt.

Det skyldes igen nyheder om den potentielle told konflikt mellem USA og Kina. Først fik vi i sidste måned den positive nyhed om at USA og Kina var gået til forhandlingsbordet. Næppe var blækket tørt på mit indlæg desangående, før der kom dårlige nyheder om, at Kina var klar til at optrappe konflikten.

Nu lyder der så igen positive toner. Der er udsigt til en forhandlingsløsning mellem de to toneangivende økonomier. Når stemningen på aktiemarkederne påvirkes så voldsomt af gode såvel som dårlige nyheder om en eventuel handelskrig, så skyldes det naturligvis, at en konflikt på dette område vil være skadelig for økonomien over hele verden.

Samtidig er det jo, som jeg tidligere har nævnt, sådan at når aktiemarkedet i forvejen er nervøst, forstærkes effekten af nyhederne. Det amerikanske marked vendte på en tallerken, da der kom nyheder om at Trump administrationen igen forhandlede med Kina.

Fra at være inde i en nedadgående spiral steg de amerikanske indeks med mere end 700 point. Det forplantede sig til de Europæiske markeder, der over en bred kam steg fra morgenstunden.

Pilen peger stadig ned

Stigningerne kommer ovenpå fald i de seneste uger, der gjorde, at det danske C25 onsdag lukkede på det laveste niveau i 8 uger. Stigningen i dag betyder efter min opfattelse bestemt heller ikke, at vi er inde i en opadgående trend.

Jeg mener fortsat, pilen generelt peger nedad for aktierne, men vil vil opleve dage og perioder med optimisme.

Genmab, der sammen med det generelle marked vendte næsen nedad, klarede skærerne, og holdt sig på sikker afstand af vort stop på 1190.

Pandora har fortsat svært ved at udløse en bekræftelse på det forsigtige købssignal. Vi følger fortsat aktien, og køber ved en lukning over 680.