Aktiemarkedet

Bekymring over aktiemarkedet

Den netop indgåede handelsaftale mellem USA, Canada og Mexico, der skal erstatte den tidligere NAFTA aftale, gav for et kort øjeblik optimisme til aktiemarkedet. De amerikanske aktieindeks steg kraftigt over en bred kam.

Det varede dog kun kort. Da markederne åbnede i asien tidligt i morges faldt aktierne tilbage. Forventningerne om, at handelsaftalen også ville fremme en løsning på handelskonflikten mellem USA og Kina, blev bestemt ikke delt af aktiehandlerne i østen

De fik samtidig serveret bekymrende tal fra fremstillings industrien i såvel Asien som USA og Europa. Det tyder desværre på, at konflikten nu begynder at ramme indtjeningen i industrien.

De europæiske markeder sætter sig ligeledes her til formidag. Det betyde også at den danske Tryg aktie, der har udløst det tidligere omtalte købssignal på 160, falder tilbage og har brudt et støttepunkt i nedadgående retning.

Det viser igen som nævnt i min introduktion til aktier, at markedsretningen er af meget stor betydning for signalernes kraft.

Vi har dog stadig ingen klar tendens på markederne i hverken USA eller Europa, men jeg tvivler meget på, at vi vil se en stigning i oktober. Oktober måned er udover alle de andre indikationer traditionelt set en måned, hvor der kan være voldsomme fald i aktierne.

Vær opmærksom på medicinal aktierne

Vær også opmærksom på vores TEVA aktie der har et stop loss på 20.50. Der er stadig gode muligheder for at TEVA fortsætter op, men såfremt den lukker på 20.50 eller under, skal den sælges og gevinsten tages hjem.

Ligeledes har min gamle favorit Genmab flirtet med nogle niveauer i nærheden af støtttepunktet omkring 940. Får vi et gennembrud af dette punkt, er Genmab for alvor på vej sydpå. Men lad os nu vente at se. Som sagt så mange gange tidligere skal vi ikke foregribe begivenhedernes gang.

Genmab er truet af både den generelle negative markedsstemning, men og så af det forhold at virksomheden stadig ikke har bragt et nyt produkt så langt frem, at det kan støtte og på længere sigt afløse Darzalex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *