Uncategorized

Aktie kommentarer 13. oktober

Jeg tror aktierne er på vej ned

Siden mit sidste indlæg 7. oktober er C20 Cap indekset over de største danske aktie faldet gennem niveauet 1000. Her var der stærk støtte tilbage fra begyndelsen af juli. Gennembruddet af dette punkt varsler ydeligere fald.

Rentemødet i USA bekræftede forventningerne om en forhøjelse i december, hvilket efterhånden vil blive lagt ind i priserne på amerikanske aktier. Herudover skuffede eksport tallene fra Kina, som sammen med faldet i olieprisen trykker markedet.

Jeg vil fortsat reducerer i porteføljen, således der er kapital til at købe op når faldet er overstået.

Når faldet er forbi er der gode muligheder i Novo, der er faldet ganske voldsomt efter det i halvårs meddelelsen kom frem, at der forventes et pres på medicinpriserne i USA. Det er min opfattelse at et fald på snart 30%, ikke står i forhold til problemstillingen.

Ligeledes ser jeg efter faldet potentiale i Tryg og Nordea. Tryg kom med et flot resultat i deres delårsrapport, der ikke blev honoreret af markedet grundet den generelle negative stemning.

Husk: Når vandet løber ud af havnen synker alle skibe, når vandet kommer tilbage igen, rejser de sunde og gode skibe sig hurtigt. Således forholder det sig også med aktier.