Uncategorized

Aktiemarkederne tænder advarsel lampe

Aktiemarkederne har i de seneste uger bevæget sig i en sidelæns trend uden at give den forventede opgang. Problemerne i USA med den nye sundhedsreform startede en mindre nedtur, som det virker som om markedet har svært ved at slippe.

Genmab i stormvejr

Genmab er ude i stormvejr, efter de stoppede forsøg med Darzalex i forbindelse med lymfekræft. Den nedadgående reaktion har bragt aktien tæt på vores stop loss på 1241. Jeg mener, der er tale om en overreaktion.

Genmab har selv sat kravene til de kliniske resultater meget højt, og når de ikke opnås, vælger virksomheden selv at stoppe forsøget. Der er således ikke tale om den store skuffelse, der bliver indiskonteret i aktiens pris i øjeblikket.

Såfremt Genmab lukker under vort stop loss på 1241, skal den sælges. Det er min holdning, at man altid skal overholde sine stop loss. Det betyder dog ikke, at jeg ikke mener, Genmab fortsat er en meget attraktiv virksomhed.

Skulle stop loss blive udløst følger jeg fortsat aktien og køber tilbage, når stormen er raset af, og vi ser en ny opgang. Stoppet er dog ikke blevet udløst endnu så lad os vente og se, hvad der sker de kommende dage.

Novo Nordisk viser positive takter

Novo Nordisk har til gengæld vist positive takter  i de seneste uger. Aktien er steget forsigtigt men nærmer sig 260. Husk fra tidligere indlæg at brydes 260 er Novo et oplagt køb.

FLSmith er igen tilbage i en optrend, efter aktien faldt tilbage efter bruddet opad der udløste køb. Virksomheden har netop bekræftet en stor ordre fra Rwanda, og jeg forventer yderligere stigninger de kommende dage.

Advarelslamperne er tændt!

Afslutningsvis skal jeg dog gøre opmærksom på, at advarsels lamperne er tændt på det amerikanske aktiemarked, efter at den forventede opgang ikke kom. Jeg tror fortsat på en stigning indtil begyndelsen af maj måned, men vil samtidig opfordre til forsigtighed. Det er ikke nu, vi skal købe ydeligere aktier hverken i USA eller Europa.