Uncategorized

Stigning i aktierne. Klarhed om renten i USA

Onsdag aften dansk tid fik vi vished for den stærkt ventede rentestigning i USA på 0,25% point. Ved den efterfølgende pressekonference efterlod lederen af Forbundsbanken Janet Yellen klart det indtryk, at stramning af pengepolitikken ikke ville blive så aggressiv som frygtet.

Der vil formodentlig kun komme yderligere tre rentestigninger i 2017. Dette fik aktiemarkedet i USA til at reagerer positivt med flotte stigninger. Guldet steg ligeledes kraftigt, næsten 2 %, hvilket som omtalt i forrige indlæg trak vores guldmineaktie Newmont mining Corp. kraftigt op med over 5%.

Jeg tror fortsat på en stor stigning i guldprisen i løbet af året, måske helt op til 200 point så vi ser guldprisen tæt på 1500$ inden årets udgang.

FLSmidth & Co A/S brød allerede tirsdag modstanden opad på 360, og afgav dermed det ventede købssignal. Vi købte naturligvis aktien ved gennembrud.

Husk at tage gevinsten hjem

Torsdagen bragte rekorder i såvel C20 Cap indekset som i enkelte aktier. Genmab er på vej opad med stormskridt og sluttede i ny rekord på 1482 en stigning på hele 1,9%. Også vores DSV aktie sluttede i rekord i 361,40. Husk at stå af når vi når målet på 410.

Fredagen sluttede med et mindre fald på det danske marked, men her skal man være opmærksom på at der på flere aktier fragik udbytte heriblandt Danske Bank og Nordea.

Det er den såkaldte X-dag der spiller ind, nemlig den dag en aktie handles eksklusive retten til udbytte. Det betyder i praksis, at selvom udbytte bliver betalt senere er det den der ejer aktien før X-dagen udbyttet tilfalder.

Profit i sedler og mønter
Husk at tage profitten hjem når målet nås

Jeg forventer at stigningerne vil fortsætte i næste uge, ikke mindst i de aktier der lige har brudt modstanden opad eksempelvis FLSmidth & Co A/S.

Men husk alt godt får en ende, så vær klar til at tage gevinsten hjem når kursmålet er nået. Det er for FLSmidth & Co A/S vedkommende 490.